Головна Новини Здоров'я наше тіло Україну накрила потужна магнітна буря, яка триватиме до 24 червня: як її пережити
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну накрила потужна магнітна буря, яка триватиме до 24 червня: як її пережити

Вчені підрахували: в період магнітних бур кількість інсультів зростає на 8%, а інфарктів – на 11%. Тож потрібно зробити все для того, аби не поповнити цю сумну статистику

18 червня 2023, 00:55
Поділіться публікацією:

Україну накрила потужна магнітна буря, яка триватиме до 24 червня: як її пережити

Вплив магнітних бур на стан здоров'я людини можна контролювати (фото з відкритих джерел)

Щоб не зїхати з глузду від головного болю, упадку сил і не провести ці неприємні дні в ліжку або в лікарні, потрібно про себе подбати. "Коментарі" знають, як це зробити.

 Той, хто не реагує на магнітні бурі, справжній щасливчик. Але таких людей дуже небагато.  

 Насправді на магнітні бурі реагують всі. Однак якщо здорова людина в такий період відчуваю просто сонливість і/або зниження працездатності, люди з хронічними захворюваннями (наприклад, серцево-судинними), нестійкою психікою і метеозалежні буквально помирають. Головний біль, з яким погано справляються звичні лікарські засоби, різка зміна артеріального тиску, тахікардія, апатія, нудота, а в людей з підвищеною емоційністю – сильна збудженість і перепади настрою – ось така неприємна картина.

 Один-два дні (найчастіше саме стільки тривають магнітні бурі) якось ще можна витримати, особливо якщо геомагнітні коливання не надто помітні. Але цього разу через потужні спалахи на Сонці ми отримаємо по повній: штормить нас почало 16 червня, а закінчить 24-го! Сила геомагнітних ударів буде мінливою і коливатиметься від 3 до 4 балів. Найсильнішими вони будуть 18-20 червня.

 Загальні рекомендації, як убезпечити себе від згубного впливу магнітних бур, виглядають так:

 ● Більше відпочивати, спати, гуляти на свіжому повітрі.

 ● Уникати серйозних фізичних (а в ідеалі – й розумових) навантажень, тобто від походу в спортзал варто відмовитися.

 ● Виключити з раціону міцний чай, каву, енергетики і шоколад – все, до складу чого входить кофеїн (він підвищує тиск, а цього в період магнітних коливань і так вистачає).

● Відмовитися від солоних, жирних і важких страв – сісти на фруктово-овочеву дієту.

 ● Забути на ці дні про алкоголь.

● Пити багато чистої води.

● Мати в аптечці препарати "швидкої допомоги" на випадок погіршення самопочуття:  серцеві, для нормалізації тиску, заспокійливі (наприклад, валеріану або пустирник). А от аспірин радять приймати всім – для розрідження крові (почати краще за кілька днів до магнітних бур і пити, поки вони не закінчаться).

Ще лікарі наполегливо рекомендують пити травяні чаї. Особливо з мятою або мелісою – ці трави заспокоюють нервову систему, знімають спазми в голові і  стабілізують кров’яний тиск. Це саме те, що потрібно нам в несприятливі дні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини