Головна Новини Здоров'я наше тіло Український лікар розповів, як потрібно збивати температуру при коронавірусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Український лікар розповів, як потрібно збивати температуру при коронавірусі

Євген Дубровський розповів, як можна нашкодити організму, збивши високу температуру

14 грудня 2020, 15:53 comments1037
Поділіться публікацією:

Лікар-інфекціоніст Євген Дубровський на своїй сторінці в Facebook розповів, як правильно збивати температуру жарознижувальними засобами та в яких випадках її збивати зовсім не потрібно.

Український лікар розповів, як потрібно збивати температуру при коронавірусі

ФОТО: З відкритих джерел

Медик повідомив, що знижуючи температуру препарати слід приймати в тому випадку, коли температура тіла досягає 39 градусів і вище. Також жарознижувальне потрібно пити, якщо лихоманка тримається протягом декількох годин і не спадає. Під час тривалої лихоманки, яка триває 5-6 днів, теж обов'язково потрібно збивати температуру препаратами. Організм в цей час сильно виснажується, тому ні в якому разі не можна терпіти. Крім того, вдаватися до подібних ліків потрібно і в разі, якщо лихоманка переноситься погано. Таке може бути, наприклад, у дітей.

Під час коронавірусу висока температура може не спадати протягом декількох тижнів. За словами Євгена, противірусна система у людей з COVID-19 буває недостатньою. У зв'язку з цим вірус може розмножуватися і потрапляти в легені. Якщо на початковій стадії збивати температуру, то можна позбавити організм ще однієї ланки захисту. В такому випадку вірус буде розмножуватися і далі.

Євген Дубровський також радить при температурі вище 38,4 багато і часто пити, провітрювати кімнату, а температуру збивати парацетамолом. Однак робити це варто через кілька годин від її появи. Після того як температура спаде, лихоманка повинна наступити знову. У такому стані потрібно пробути мінімум кілька годин. Це потрібно для того, щоб імунітет починав справлятися з вірусом.

Також лікар зазначив, що маленьку температуру збивати не потрібно, оскільки це не має сенсу. Збивати постійно високу — це теж невірний вихід. Однак якщо лихоманка тримається протягом 5 днів і супроводжується температурою тіла 38 градусів і вище, потрібно негайно звертатися до медустанови.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що білорусів будуть вакцинувати російським препаратом від коронавірусу, а також про те, як знищити коронавірус за 2 хвилини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини