Головна Новини Здоров'я наше тіло Українські вчені розробили нові ПЛР-тести, що визначають COVID і ГРВІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські вчені розробили нові ПЛР-тести, що визначають COVID і ГРВІ

Нові тести розробили вчені з Інституту молекулярної біології та генетики в Україні

10 лютого 2022, 23:05
Поділіться публікацією:

Науковці, що представляють Інститут молекулярної біології та генетики в Україні, винайшли п'ять різних тест-систем для того, щоб одночасно виявити COVID, грип та інші ГРВІ. Про це інформують в пресслужбі цього наукового відомства.

Українські вчені розробили нові ПЛР-тести, що визначають COVID і ГРВІ

Українські вчені створили нові тести (фото з відкритих джерел)

За оприлюдненою інформацією,  науковці цього інституту  розробили технології нових тест-систем на основі ПЛР і КПЦР з різними типами детекції. Цей  національний винахід можливо буде  використати навіть в районних медичних закладах.

Науковці  зазначають, що після проведених  експериментів вони  можуть  створити будь-які комбіновані тест-системи для визначення небезпечних патогенів людини і тварин. Такі, що вимагають дуже дорогого приладдя, зокрема ПЛР в реальному часі, і такі системи, для використання яких необхідні звичайні термоциклери.

За інформацією представників інституту, такий підхід дозволяє  зберегти високу чутливість, яку дають ПЛР- реакції, і зробити дешевшим проведення діагностики у хворих.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні з’являться безкоштовні тести на коронавірус. Люди, які виїжджають із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму, матимуть змогу пройти безкоштовний експрес-тест на коронавірус. Про таке оновлення повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко під час брифінгу МОЗ. Раніше люди, які поверталися до України з ОРДЛО чи Криму, повинні були мати негативний результат ПЛР-тестування або ж проходили двотижневу самоізоляцію. Виняток становили діти до 12 років, особи, які їхали на навчання чи для вступу до ВНЗ, а також представники міжнародних організацій. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини