Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені знайшли новий спосіб омолодження мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли новий спосіб омолодження мозку

Ключову роль в цьому процесі відіграють кишкові бактерії

9 жовтня 2020, 17:01
Поділіться публікацією:

Фахівці з Італії і Великобританії провели наукову роботу, яка відкрила новий спосіб омолодження мозку. Домогтися бажаного результату можна при взаємодії мозку з мікрофлорою кишечника, пише видання lenta.

Вчені знайшли новий спосіб омолодження мозку

Новий спосіб омолодження мозку. Фото: pixabay

Експерти вже давно довели, що мікробіота кишечника впливає не тільки на когнітивні функції, але також має прямий вплив на емоційний стан людини. Виявляється, ключовими в цьому процесі є кишкові бактерії, хоч поки і не вдалося встановити точно їх взаємозв'язок з нейронним центром.

Щоб наблизитися до розгадки такої цікавої закономірності, вчені провели дослідження на гризунах. Вони трансплантували бактерії старих гризунів молодим мишам, що негативно вплинуло на роботу їх мозку. Миші втратили здатність навчатися новому і почали повільніше виконувати звичні дії.

Проведений експеримент допоміг багато чого зрозуміти, адже завдяки отриманій інформації можна створити методику омолодження мозку, упевнені дослідники.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки кисню необхідно для мозку. Дослідники з'ясували, що встановити точний обсяг кисню досить важко. Поки це не вдалося зробити нікому. Проте, вони змогли продемонструвати, що при оптимальній роботі головного мозку, приблизно половина кисню витрачається на нервові клітини. А друга частина — на інші тканини мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини