Головна Новини Здоров'я наше тіло У сонцезахисних кремах виявили небезпечну речовину
commentss НОВИНИ Всі новини

У сонцезахисних кремах виявили небезпечну речовину

Американська лабораторія Valisure проаналізувала склад сонцезахисних кремів і лосьйонів і в третині з них знайшла небезпечну речовину

31 травня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Влітку потрібно оберігати свою шкіру від шкідливого впливу сонячних променів, а в цьому добре допомагає сонцезахисний крем. Але, як виявилося, в його складі може бути небезпечний канцероген. Такими висновками поділилися представники американської лабораторії Valisure.

У сонцезахисних кремах виявили небезпечну речовину

У сонцезахисних кремах виявили небезпечну речовину / фото: Freepik

Дослідники протестували близько 300 зразків різних кремів, гелів і лосьйонів, які використовуються для захисту від сонця. У 78 одиницях вони виявили бензол, а в 14 продуктах його концентрація була дуже високою. Здебільшого це були спреї. Усі ці засоби широко доступні в магазинах і аптеках в США та інших країнах світу.

Експерти зазначили, що регулярне застосування сонцезахисного крему, у складі якого є бензол, може призвести до неприємних наслідків, а хронічні отруєння цією речовиною нерідко стають причиною розвитку анемії та лейкемії.

Бензол не є обов'язковим компонентом для виробництва продукції для захисту від сонячних променів. Найчастіше він використовується у виробництві деяких пластиків, каучуків, барвників, миючих засобів і лікарських препаратів.

Управління з санітарного нагляду за якістю продуктів і медичних препаратів відкликало ці 78 одиниць із продажу й почало власне розслідування.

Нагадаємо, що через сильну спеку наша шкіра потребує особливого захисту. Перед тим, як вийти на вулицю, не забувайте про головний убір і сонцезахисний крем. Але для того, щоб він ефективно працював, крем необхідно наносити на тіло правильно. Яких помилок не можна допускати?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що при жаркій погоді в кожній косметичці повинен бути сонцезахисний засіб, який вбереже шкіру від опіків. Якщо крем закінчився або ви забули його купити, тоді можете приготувати його вдома самостійно. Що для цього потрібно?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини