Головна Новини Здоров'я наше тіло У МОЗ склали список здоров'я, які фрукти та овочі туди входять
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ склали список здоров'я, які фрукти та овочі туди входять

Опублікували список найкорисніших літніх фруктів

13 серпня 2021, 17:24
Поділіться публікацією:

Останній місяць літа багатий не лише на щедре сонечко  та літнє тепло. Різнобарвні плоди, овочі та зелень – це справжня комора здоров’я та міцного імунітету. Лікарі радять їсти  їх якнайбільше, щоб збагатити свій організм вітамінами та антиоксидантами, тоді й про пігулки та хвороби можна забути.

У МОЗ склали список здоров'я, які фрукти та овочі туди входять

Персики теж в списку (фото з відкритих джерел)

Центр громадського здоров'я  пропонує українцям список солодких літніх плодів та ягід, які потрібно їсти щодня,  аби вберегти себе від різних недуг.

Смачні та соковиті українські абрикоси  мають у  своїх плодах цілий склад корисних речовин. Бета-каротин, провітамін А, вітамін Е. Вони зміцнюють наш зір. То ж літні кісточкові – справжня профілактика для очей.

На ринках покупці забирають чорницю. І не дарма. Ця лісова ягода переповнена вітамінами та антиоксидантами. Її споживання — це чудовий профілактичний бальзам для наших перевтомлених очей.

 Мало хто знає, яка корисна ожина. І лісова, і садова. Протизапальні властивості лісової гості надзвичайні, а ще вона містить фолієву кислоту та магній. Недарма ягода темно-синя. Цей  фермент з групи флавоноїдів зміцнює наше сердечко, лікує судини.

 Малина – справжній український антиоксидант, ворог всіх простудних захворювань. В ягоді — ціла комора вітамінів, елагова та фолієва кислота. Крім того, чорна малина, як стверджують вчені, допомагає організму побороти ракові пухлини.

 Степова гостя — диня має у своєму складі найбільше аскорбінової кислоти. Наш імунітет одразу зміцніє від набору корисних речовин , що містить ця бахчева культура як, альфа-каротин, бета-каротин, флавоноїди, кумарини та фенольні кислоти.

 Виноград люблять всі, але не всі знають, що солодкі грона, що містять вітамінні складники, активно діють в організмі, щоб знешкодити ракові клітини.

 В серпні на повну можна ласувати персиками та нектаринами. Насолоджуватись їх смаком і збагачувати себе вітамінами А.С, Е, які вбережуть в холодну пору від застуд та грипів.

 Медики кажуть, що в м’якоті  останньої літньої гості – сливи, є всі поживні речовини та вітаміни. І навіть рибофлавін.  Тому потрібно щодня смакувати цими кісточковими. Тим більше, що сливи в наших садках родять щедро.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що у МОЗ розповіли, які послаблення введуть для вакцинованих українців під час локдауну.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини