Рубрики
МЕНЮ
Лиля Воробьева
Останній місяць літа багатий не лише на щедре сонечко та літнє тепло. Різнобарвні плоди, овочі та зелень – це справжня комора здоров’я та міцного імунітету. Лікарі радять їсти їх якнайбільше, щоб збагатити свій організм вітамінами та антиоксидантами, тоді й про пігулки та хвороби можна забути.
Персики теж в списку (фото з відкритих джерел)
Центр громадського здоров'я пропонує українцям список солодких літніх плодів та ягід, які потрібно їсти щодня, аби вберегти себе від різних недуг.
Смачні та соковиті українські абрикоси мають у своїх плодах цілий склад корисних речовин. Бета-каротин, провітамін А, вітамін Е. Вони зміцнюють наш зір. То ж літні кісточкові – справжня профілактика для очей.
На ринках покупці забирають чорницю. І не дарма. Ця лісова ягода переповнена вітамінами та антиоксидантами. Її споживання — це чудовий профілактичний бальзам для наших перевтомлених очей.
Мало хто знає, яка корисна ожина. І лісова, і садова. Протизапальні властивості лісової гості надзвичайні, а ще вона містить фолієву кислоту та магній. Недарма ягода темно-синя. Цей фермент з групи флавоноїдів зміцнює наше сердечко, лікує судини.
Малина – справжній український антиоксидант, ворог всіх простудних захворювань. В ягоді — ціла комора вітамінів, елагова та фолієва кислота. Крім того, чорна малина, як стверджують вчені, допомагає організму побороти ракові пухлини.
Степова гостя — диня має у своєму складі найбільше аскорбінової кислоти. Наш імунітет одразу зміцніє від набору корисних речовин , що містить ця бахчева культура як, альфа-каротин, бета-каротин, флавоноїди, кумарини та фенольні кислоти.
Виноград люблять всі, але не всі знають, що солодкі грона, що містять вітамінні складники, активно діють в організмі, щоб знешкодити ракові клітини.
В серпні на повну можна ласувати персиками та нектаринами. Насолоджуватись їх смаком і збагачувати себе вітамінами А.С, Е, які вбережуть в холодну пору від застуд та грипів.
Медики кажуть, що в м’якоті останньої літньої гості – сливи, є всі поживні речовини та вітаміни. І навіть рибофлавін. Тому потрібно щодня смакувати цими кісточковими. Тим більше, що сливи в наших садках родять щедро.
Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що у МОЗ розповіли, які послаблення введуть для вакцинованих українців під час локдауну.
Новини