Головна Новини Здоров'я наше тіло У МОЗ розповіли про шкоду надмірного використання смартфона
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли про шкоду надмірного використання смартфона

В установі дали кілька порад, як скоротити екранний час

4 грудня 2020, 09:11
Поділіться публікацією:

Влітку 2020 року, аналітична компанія Pew Research Center оприлюднила дані про популярність смартфонів у всьому світі. В ході опитування було з'ясовано, що 59% опитаних мають смартфон, а це приблизно 4,3 млрд людей. Статистика в Україні мало відрізняється від світової. У нашій країні смартфонами користуються понад 55% громадян.

У МОЗ розповіли про шкоду надмірного використання смартфона

ФОТО: З відкритих джерел

У зв'язку з цим в Міністерстві охорони здоров'я розповіли про шкоду надмірного використання смартфона, а також закликали українців контролювати екранний час. У відомстві підкреслили, що чим більше людина проводить за смартфоном, тим гірше вона почувається протягом дня. У МОЗ зазначили, що понад сім годин на день вважається надмірним використанням, чотири години — середнім, і до однієї години — мінімальним.

Дослідження доводять, що психологічний стан людини в рази погіршується за умови, коли вона часто знаходиться біля екрана будь-то телевізора, комп'ютера або смартфона:

— знижується рівень самоконтролю і стає складніше контролювати реакції;

— порушується якість і тривалість сну;

— людина постійно відволікається від виконуваної роботи.

У Міністерстві охорони здоров'я дали кілька корисних порад, як українцям зменшити використання смартфонів: варто проаналізувати, скільки часу ви з користю проводите в екрані, а скільки часу витрачаєте на непотрібні додатки; встановіть таймер, який буде контролювати час використання цих мобільних ресурсів. Вільний від смартфона час МОЗ радить приділити фізичній активності.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, в Міністерстві охорони здоров'я дали пораду, як вживати менше солі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини