Головна Новини Здоров'я наше тіло У МОЗ розповіли, чи допомагає йодна сітка у лікуванні вірусних захворювань
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, чи допомагає йодна сітка у лікуванні вірусних захворювань

Нанесення йоду на шкіру не допоможе під час кашлю або інших симптомах, які з'являються у тих, хто підхопив вірусне захворювання

8 лютого 2022, 12:13
Поділіться публікацією:

Поширена інформація про те, що йодна сітка є профілактикою дефіциту йоду в організмі та може допомогти у лікуванні вірусних захворювань, є міфом. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України у Telegram.

У МОЗ розповіли, чи допомагає йодна сітка у лікуванні вірусних захворювань

У МОЗ розповіли, чи допомагає йодна сітка у лікуванні вірусних захворювань - фото з відкритих джерел

У МОЗ зазначили, що про "користь" йодної сітки говорять давно — якщо нанести її на тіло, то це нібито має допомогти зміцнити організм, позбутися йододефіциту, а також вилікувати ГРВІ. Однак немає жодного доведеного факту, який би підтвердив лікувальні здібності такого методу.

За словами фахівців, нанесення йоду на шкіру не допоможе під час кашлю або інших симптомах, які з'являються у тих, хто підхопив вірусне захворювання. Завдяки розігрівальним властивостям розчину на деякий час може посилюватися місцева мікроциркуляція крові, на цьому все. Вилікувати нежить чи кашель за допомогою йодної сітки не вдасться.

Крім того, у МОЗ розвінчали і міф про те, що за допомогою нанесення йоду на шкіру можна визначити нестачу елемента в організмі. Мовляв, якщо малюнок на шкірі зникає за три години, це свідчить про дефіцит йоду.

"Ми маємо розчарувати вас: йодна сітка не може це зробити. До того ж, якщо часто наносити розчин йоду на шкіру, можуть виникнути висипання, роздратування та опіки", — зазначили у відомстві.

За появи ознак респіраторних захворювань краще звернутися до медиків, наголошують у МОЗ. А з метою запобігання дефіциту йоду, рекомендується включити до раціону продукти, що мають у складі достатню кількість цього елемента, наприклад, йодовану сіль, морську рибу, морську капусту та інші.

Раніше на порталі "Коментарі" — Комаровський спростував міф про вакцинацію проти COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини