Головна Новини Здоров'я наше тіло У лікуванні хвороби Альцгеймера може допомогти гормон любові
commentss НОВИНИ Всі новини

У лікуванні хвороби Альцгеймера може допомогти гормон любові

Цей гормон бере участь у регуляції показників навчання і пам'яті

28 липня 2020, 10:20
Поділіться публікацією:

Група вчених з Японії на чолі з професором Акіоші Сайто з Токійського наукового університету вивчила окситоцин, так званий гормон любові, і виявила, що він може допомогти в боротьбі з хворобою Альцгеймера, яка призводить до розвитку деменції. Таку інформацію надав сайт Sciencedirect.

У лікуванні хвороби Альцгеймера може допомогти гормон любові

"Нещодавно з'ясувалося, що окситоцин бере участь у регуляції показників навчання і пам'яті, але досі жодне з попередніх досліджень не розглядало вплив окситоцину на когнітивні порушення", — розповідає японський професор.

При використанні окситоцину на зрізах мишачого гіпокампа вчені виявили, що сигнальні здібності, які порушуються при хворобі Альцгеймера, були поліпшені. Це дає привід припускати, що окситоцин може покращувати порушення синаптичної пластичності, властиві для дегенеративного захворювання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американська школярка українського походження Софія Лисенко створила штучну макромолекулу, яка здатна доставляти ліки до уражених хворобами Альцгеймера і Паркінсона клітин мозку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини