Головна Новини Здоров'я наше тіло Три важливі факти на користь вакцини проти вітрянки
commentss НОВИНИ Всі новини

Три важливі факти на користь вакцини проти вітрянки

Деякі батьки вважають, що краще дозволити своїм дітям заразитися вітряною віспою, щоб вони отримали імунітет до хвороби «природним» чином

1 лютого 2021, 12:11
Поділіться публікацією:

Вакцинація проти вітрянки може здатися зайвою, тому що вітряна віспа у дітей (також відома як вітрянка) зазвичай є досить легкою хворобою. Але сьогодні більшість експертів рекомендують вакцину проти вітряної віспи. І ось чому:

Три важливі факти на користь вакцини проти вітрянки

Вакцинація дітей. Фото: shutterstock

Якщо ваша дитина захворіє на вітрянку, у неї виникне висип у вигляді сверблячих і хворобливих пухирів, що супроводжуються лихоманкою і втомою. Якщо бульбашки заражаються, малюкові можуть знадобитися антибіотики. Висип також може залишити постійні шрами на обличчі.

Вітряна віспа може бути серйозною і навіть смертельною. Перед вакциною вітряна віспа викликала в середньому 10 600 госпіталізацій і 100-150 смертей на рік — і це тільки в одній країні! Ускладнення включали пневмонію і важкі шкірні інфекції.

Вакцина захищає дітей від гіршого протікання цієї хвороби. Дві дози на 98% ефективні при профілактиці вітряної віспи, а вакциновані діти, які хворіють на вітрянку, мають тільки дуже м'які симптоми — менше висипу на тілі, відсутність високої температури і слабкості в тілі.

Оперізуючий лишай з'являється, коли вірус вітряної віспи, який живе вічно в центральній нервовій системі, "знову пробуджується" і стає активним. Люди, які були вакциновані від вітряної віспи, все ще можуть захворіти на оперізуючий лишай, але матимуть набагато менш серйозний випадок, ніж ті, у кого була сама хвороба.

Рекомендована кількість доз: два щеплення з перервою не менше трьох місяців один від одного.

Рекомендований вік: від 12 до 15 місяців; від 4 до 6 років.

Дитина, у якої коли-небудь була  алергічна реакція на желатин або антибіотик неоміцин, що загрожувало життю, не повинні проходити імунізацію. Якщо у дитини була серйозна алергічна реакція на першу вакцинацію від вітрянки, вона не повинна отримувати друге щеплення.

Важкі алергічні реакції рідкісні, але можливі з будь-якою вакциною. Проконсультуйтеся з лікарем, щоб визначити чи має ваша дитина негативну реакцію.

Раніше "Коментарі" писали про найпоширеніші хвороби - чим і коли хворіють діти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини