Головна Новини Здоров'я наше тіло Три продукту, що лікують хвороби легенів
commentss НОВИНИ Всі новини

Три продукту, що лікують хвороби легенів

Названі два продукти, що відновлюють роботу легенів

18 грудня 2020, 20:46
Поділіться публікацією:

Медики назвали три продукти, які лікують хвороби легенів або знижують запальні процеси.

Три продукту, що лікують хвороби легенів

ФОТО: З відкритих джерел

У зв'язку з холодним сезоном і пандемією респіраторних захворювань, лікарі рекомендують продукти, які можуть лікувати хвороби легенів. Їх вживання в щоденному раціоні може істотно знизити наслідки запальних процесів в легенях, як гострих сезонних, так і хронічних. Ефективність продуктів доведена в ході досліджень.

— Брокколі: Цей овоч має в своєму складі сульфорафан, який має протипухлинну дію. Його вживання знижує ризик виникнення раку легенів.

— Скумбрія. Ця риба багата омега-3 Дані жирні кислоти корисні при бронхіальній астмі і надають протизапальний ефект.

— Куркума. Спеція корисна людям з хронічним обструктивним бронхітом або емфіземою. Також куркума може знизити запальний процес в легенях.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, разработан новий спосіб, який дозволить визначати дихальні захворювання у немовлят на ранніх стадіях. Медичним працівникам для дослідження вистачить сечі дитини. Нововведення було опубліковано фахівцями Наукового Центру акушерства, гінекології та перинатології імені академіка В. І. Кулакова МОЗ і МФТІ в журналі Journal of Proteomics. Патології в дихальних шляхах можуть з'явитися через інфекції. Саме ці захворювання призводять до летальних наслідків серед недоношених немовлят. Для діагностики медикам доводиться вдаватися до взяття крові, що створює дискомфорт для дитини. З сечі за допомогою хроматографії і мас-спектрометрії виділяються біологічні маркери, які допомагають зробити правильний діагноз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://rg.ru/
comments

Обговорення


Новини