Головна Новини Здоров'я наше тіло Три повсякденні звички, які псують поставу
commentss НОВИНИ Всі новини

Три повсякденні звички, які псують поставу

Від цих звичок потрібно терміново позбуватися

28 березня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

На жаль, через сидячий спосіб життя і низьку активність, практично у всіх людей спостерігаються проблеми з поставою. Але вона важлива не тільки з естетичної точки зору, але і для здоров'я спини. А деякі повсякденні звички лише погіршують ситуацію. Які саме?

Три повсякденні звички, які псують поставу

Які звички псують поставу / фото: AIONY HAUST/UNSPLASH

Ви сильно підіймаєте плечі

Сильна напруга в плечовому поясі — найпоширеніша проблема офісних працівників. Провівши кілька годин поспіль за одним столом, ми мимоволі змінюємо положення: спина скручується, хребет зміщується в бік, а шия напружується без потреби. Такий стан призводить до сутулості, головних болів і інших проблем зі здоров'ям. Коли ви працюєте за комп'ютером, стежте за тим, щоб ваші плечі були опущені, а шия розслаблена. Плюс до всього, не забувайте робити регулярні перерви, щоб трохи розім'ятися.

Ви спите в неправильному положенні

На поставу також впливає неправильне положення під час сну. Навіть якщо ви засинаєте в правильній позі, то протягом ночі ви можете змінити своє становище і тим самим поставити під загрозу здоров'я спини. Найчастіше це відбувається через некомфортні умови сну: температури (занадто жарко або занадто прохолодно), незручну подушку або матрац і т. д. Тому, правильно обладнайте своє спальне місце.

Ви занадто низько тримайте телефон

Читання новин, перегляд відеороликів, проглядання стрічок в соціальних мережах — це звичні справи рядового інтернет-користувача. Ми звикли сидіти у своїх телефонах, не звертаючи уваги на те, як при цьому страждає наша постава, шия та спина. Як правило, ми тримаємо гаджет нижче рівня грудей, нахиляючи голову і задираючи плечі, а все це може обернутися проблемами із зором і серйозними порушеннями постави та викривленням хребта.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які вправи допоможуть зняти біль в спині та шиї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини