Головна Новини Здоров'я наше тіло Третя доза вакцини: експерти просять не поспішати - наслідки будуть сумними
commentss НОВИНИ Всі новини

Третя доза вакцини: експерти просять не поспішати - наслідки будуть сумними

Експерти закликали відмовитися від вакцинації третьою дозою: помре набагато більше людей

14 серпня 2021, 09:00 comments1347
Поділіться публікацією:

Якщо забезпечені країни зважаться на імунізацію населення третьою (бустерною) дозою вакцини проти коронавірусу, то це може запустити нову хвилю смертей в світі. До сих пір в світі є дуже багато країн, які відчувають брак вакцини і там люди опиняються сам на сам з коронавірусом, який нікуди не зник. Набагато гуманніше і розумніше було б фінансово стабільним країнам поділитися вакцинами з менш забезпеченими державами. Таким чином вдалося б врятувати мільйони життів і зупинити пандемію. Як інформують "Коментарі", з такими заявами виступили голова Oxford Vaccine Group Ендрю Поллард і виконавчий директор GAVI (Глобального альянсу з вакцин та імунізації) Сет Берклі, пише The Guardian.

Третя доза вакцини: експерти просять не поспішати - наслідки будуть сумними

Вакцинація Фото: Вєдомості

Експерти відзначають, досі з точністю на 100% не доведено — чи потрібна ревакцинація, чи має вона той ефект, на який розраховують ті, хто нарікає за прищеплення третьою дозою вакцини. Наукових підтверджень широкомасштабної бустерної імунізації на сьогодні немає. У той же час можна тільки уявити собі, який ланцюжок запустить масова вакцинація третьою дозою вакцини в якійсь із багатих країн. Передові бренди вакцин знову припинять свої поставки в менш багаті країни, всі вакцини знову будуть поставлятися, в першу чергу, тим, хто платить більше. В результаті мільйони людей на планеті, які не отримали навіть першої дози вакцини виявляться кинутими напризволяще.

Поллард і Берклі відзначили, тисячі життів в цьому році можна було б врятувати, якби світові лідери раціонально розпорядись вакцинами спочатку. Про це потрібно говорити сьогодні, коли заходить розмова про третю дозу вакцини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — бар'єри перед українцями знімаються, міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19 можна отримати у сімейного лікаря. Про це в коментарі телеканалу "1 + 1" розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини