Головна Новини Здоров'я наше тіло Треба худнути: вчені спростували популярний міф про здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Треба худнути: вчені спростували популярний міф про здоров'я

Серед людей з надмірною вагою існує популярний міф, що проблем зі здоров'ям можна уникнути, якщо регулярно підтримувати фізичну активність

25 січня 2021, 18:21
Поділіться публікацією:

Фахівці з Італії провели новий науковий експеримент, в ході якого з'ясували, що зайва вага є сигналом про те, що у людини є проблеми зі здоров'ям. Вони проаналізували дані про стан здоров'я більш 527,6 тисячі дорослих (середній вік — 42 роки), — пише видання Academic.

Треба худнути: вчені спростували популярний міф про здоров'я

Вчені спростували популярний міф про здоров'я. Фото: etera.pro

Учасники були розділені на 2 групи: люди з нормальною вагою і люди із зайвою вагою. Стан серцево-судинної системи експерти визначали за трьома основними факторами ризику хвороб серця та інсультів: наявність в анамнезі цукрового діабету, підвищеного артеріального тиску і високий рівень "поганого" холестерину.

Після чого вчені прийшли до наступного висновку: бути здоровим і повним — не вийде. Фізична активність (навіть сама мінімальна) знижує ризик розвитку цукрового діабету і підвищення "поганого" холестерину.

Результати проведеного експерименту говорять про те, що не можна мати зайву вагу і бути при цьому здоровою людиною, навіть якщо знаходити час для фізичних навантажень. Повним людям тренування хоч і компенсують негативні наслідки зайвих кілограмів для здоров'я, але від проблем з серцем позбутися не допоможуть.

Як повідомляло видання "Коментарі", як передбачати розвиток інфаркту за кілька років. Інфаркт — це дуже небезпечний стан, який тягне за собою погіршення якості життя і значне зниження працездатності людини. Фахівцям з Австралії вдалося придумати спосіб, який зможе передбачати розвиток інфаркту ще за кілька років.
За їх словами, у людей з високим рівнем кальцію в аорті в чотири рази вище ризик зіткнутися з серйозними порушеннями в роботі серцево-судинної системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини