Головна Новини Здоров'я наше тіло Степанов про антибіотики при COVID-19: це дуже погано
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов про антибіотики при COVID-19: це дуже погано

Глава МОЗ запевняє, що коронавірус не можна лікувати антибіотиками

22 грудня 2020, 11:22
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів про ставлення до вживання антибіотиків при лікуванні коронавірусного захворювання. На думку глави МОЗ прийом антибіотик негативно позначається на лікуванні, особливо якщо хворий приймає препарати без рецепта лікаря.

Степанов про антибіотики при COVID-19: це дуже погано

ФОТО: З відкритих джерел

Максим Степанов запевняє, що антибіотики повинні продаватися за електронним рецептом, для чого Міністерство розробляє спеціальну систему, яку планує запустити у квітні.

"Спочатку він почне працювати з інсуліном, препаратами для імуносупресії та наркомісткими препаратами. Далі антибіотики виключно за електронними рецептами. Ми також посилюємо контроль щодо випуску рецептів", — заявив Степанов.

Глава Міністерства охорони здоров'я також додав, що лікувати коронавірус антибіотиками не можна:

"Це дуже погано. Особливо, коли починаєте приймати антибіотики без рекомендацій лікаря", — прокоментував Максим Степанов.

Нагадаємо, що за станом на 22 грудня в Україні зафіксовано 8 513 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Також відомо, що за минулу добу видужало в півтора раза більше людей, ніж захворіло — 14 020.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені назвали знищує коронавірус природний засіб. Дослідники запевняють, що гліциризинова кислота, яка міститься в корені солодки, має здатність пригнічувати вірус. Вчені з'ясували, що водний екстракт з кореня солодки має нейтралізуючий ефект. Крім цього, гліциризинова кислота відзначається високими протизапальними та антиоксидантними властивостями і є безпечною для людини.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини