Головна Новини Здоров'я наше тіло Стало відомо, чим небезпечна астма для дітей у віці до 15 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чим небезпечна астма для дітей у віці до 15 років

Що відбувається під час гострого нападу астми і як запобігти розвитку симптомів у дитини

20 січня 2021, 10:29
Поділіться публікацією:

Астма є найбільш поширеною серйозною хронічною дитячою хворобою — це третя за частотою причина госпіталізації дітей у віці до 15 років.

Стало відомо, чим небезпечна астма для дітей у віці до 15 років

Астма у дитини. Фото: lagunos.ru

Астма є хронічним запальним захворюванням легенів і дихальних шляхів — труб, які приносять повітря в легені і з них. При астмі ці дихальні шляхи стають роздратованими і набряклими, що може впливати на здатність дитини дихати.

Що відбувається під час гострого нападу астми?

Якщо у дитини гострий напад астми, її дихальні шляхи стають ще більш запаленими і виробляють більше слизу. Потім м'язи навколо дихальних шляхів змикаються, від чого дихальні трубки звужуються. При цьому дитина може дихати швидко, кашляти або хрипіти. Якщо напад вчасно не лікувати або звернутися за медичною допомогою надто пізно, напади астми можуть бути смертельними.

Вплив таких алергенів, як пилові кліщі, таргани, цвіль, пилок, або лупа тварин може викликати або погіршити симптоми у деяких дітей з астмою. Такий стан називається алергічна астма.

Що зробити, щоб у дитини не розвинулася астма?

Астму неможливо запобігти, якщо вона знаходиться в генах дитини. Астму також неможливо діагностувати, поки у дитини не виявляться такі стійкі симптоми, як дихання зі свистом і постійний кашель. Тим не менш, ви можете звести до мінімуму серйозність симптомів вашої дитини за допомогою таких методів:

- Обмежте вплив пилових кліщів. Оберніть матрац дитини в непроникний чохол, видаліть килими і плюшеві іграшки з її кімнати, періть постіль один раз в тиждень у гарячій воді.

- Тримайте дитину подалі від пасивного куріння.

- Уникайте каміна або дров'яної печі — дим може дратувати легені вашої дитини.

- Обмежте вплив лупи тварин.

- Зменшіть цвіль у вашому домі. Встановіть витяжні вентилятори або відкрийте вікно на кухні під час приготування їжі і, наприклад, у ванній кімнаті, коли ви приймаєте душ.

Раніше "Коментарі" писали, чим небезпечні симптоми алергії для маленьких дітей



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини