Головна Новини Здоров'я наше тіло Скільки життів вдалося б врятувати, якби всі люди носили медичні маски
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки життів вдалося б врятувати, якби всі люди носили медичні маски

Експерти прийшли до висновку, що понад 100 тисяч людей залишилися б в живих

10 грудня 2020, 16:42
Поділіться публікацією:

За даними дослідження американських вчених, носіння маски могло б врятувати більш як 100 тисяч людей. Експерти стверджують, що якщо хоча б 95% населення Сполучених Штатів Америки носило медичні маски, можна було б уникнути в середньому 130 тисяч летальних випадків до лютого 2021 року.

Скільки життів вдалося б врятувати, якби всі люди носили медичні маски

ФОТО: З відкритих джерел

Дослідники відзначили, що  якби від 22 вересня 2020 року практично всі в США носили маску, то можна було б зберегти життя від 85 284 до 170 867 осіб. Експерти підкреслили, що носіння маски навіть 85% населення, могло б запобігти смерті від 60 731 до 133 077 людей.

Як відомо, кілька тижнів тому Центр з контролю і профілактики захворювань (CDC) зробив заяву про те, що маска захищає не тільки людей навколо, а й того, хто її носить. Однак, попри результати дослідження, попередження і штрафи, жителі Сполучених Штатів Америки все одно не ставляться відповідально до цього розпорядження.

Фахівцями з IHME було підраховано, що національне використання масок становить трохи понад 65%.

Нагадаємо, що минулого місяця Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який вводить штрафи для громадян за перебування в громадських будівлях та транспорті без масок. Тепер покарання за відсутність маски становить від 170 до 225 гривень.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чи потрібна маска під час спортивних занять. Всупереч запобіжним заходам в період пандемії коронавірусу, під час занять спортом краще не надягати маску. Такі рекомендації дає Всесвітня організація охорони здоров'я. На думку ВООЗ, маски під час інтенсивних занять спортом можуть заважати комфортному диханню.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини