Головна Новини Здоров'я наше тіло Скільки триває імунітет до коронавірусу: нові дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки триває імунітет до коронавірусу: нові дані

За даними дослідження, імунітет зберігається не менше восьми місяців

23 грудня 2020, 15:31
Поділіться публікацією:

Група дослідників з Австралії виявили, що у людей, які перехворіли на коронавірусне захворювання імунітет до COVID-19 зберігається не менше восьми місяців. Результати дослідження були опубліковані в журналі Science Immunology.

Скільки триває імунітет до коронавірусу: нові дані

ФОТО: З відкритих джерел

Примітним є те, що дослідження австралійських вчених — перше, в якому доводиться такий тривалий імунітет до коронавірусу. Попередні результати показували, що вже через кілька місяців рівень антитіл до захворювання знижується. Саме це могло ставити під сумнів ефективність застосування вакцин.

В ході дослідження фахівці з університету Монаша, Альфредського науково-дослідного альянсу та Інституту Бернета відібрали 36 зразків крові у 25 пацієнтів після 4 і 242 днів після їх інфікування.

Попри те, що рівень антитіл почав поступово знижуватися вже з 20-го дня, в роботу вступили В-клітини, які запускають захисну імунну відповідь шляхом швидкої вироблення захисних антитіл. Ці В-клітини пам'яті були стабільними протягом усіх восьми місяців після зараження.

Результати нового дослідження австралійських вчених дають надію на те, що вакцина проти коронавірусу дасть результат на значно триваліший період.

Нагадаємо, що раніше німецькі вчені з університетської клініки в Ессені назвали природний засіб, який здатний знищувати коронавірусне захворювання. В ході досліджень, фахівці прийшли до висновку, що гліциррізінова кислота, яка міститься в корені солодки має здатність пригнічувати коронавірус.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що є два типи імунітету до COVID-19: яка між ними різниця.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини