Головна Новини Здоров'я наше тіло Шість правил корисної кави
commentss НОВИНИ Всі новини

Шість правил корисної кави

Кава може приносити багато користі, потрібно лише правильно її вживати

19 січня 2021, 14:03 comments1493
Поділіться публікацією:

Кава є одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі. У ній містяться десятки корисних для організму речовин, які найчастіше забезпечують людини зарядом бадьорості. Лікар-дієтолог Наталія Денисова накидала "підказку" із шести правил, які допоможуть кавоманам отримати максимальну користь з улюбленого напою.

Шість правил корисної кави

Кава має безліч корисних властивостей. Фото: Depositphotos

1. Денна норма — не більше 3-4 чашок

Кофеїн, що міститься в гарячому напої, є стимулятором серцевої діяльності. Також при його вживанні підвищується тонус судин і всього організму в цілому. Але слід не перестаратися: випивання більше ніж 3-4 чашки кави на день може призвести до проблем. Ваші серце і судини явно не подякують за прискорене серцебиття, безсоння і необґрунтовану тривогу. З кількістю і міцністю кави особливо обережними варто бути літнім людям і дітям. Малечі до 3 років кава взагалі протипоказана.

2. П'ємо каву до 12 дня

Перша половина дня — ідеальний час для вживання кави. Все тому, що ввечері стимулююча дія напою знову ж таки вплине на режим сну. До того ж заряд бадьорості, отриманий вранці, допоможе організовувати справи протягом дня швидше.

3. Чашка кави — це не сніданок

Лікар настійно не рекомендує пити каву замість сніданку, на порожній шлунок. Таким чином ви дратуєте слизову оболонку шлунково-кишкового тракту  ефірними оліями, що містяться в каві. Найбільше цього правила повинні дотримуватися люди з гастритом або виразкою.

4. Міцну каву можна запити водою

Кофеїн завжди мав сечогінний ефект: він допомагає організму виводити зайву рідину за короткий час. Але щоб не сталося зневоднення, велику кількість кави фахівці рекомендують запивати водою. Це допоможе відновити водний баланс.

5. Пийте каву з корисними добавками

Кавомани вважають, що пити каву з цукром — нерозумно. Але що робити, якщо гіркота кави не подобається, а підбадьорливого напою все одно хочеться? Замініть цукор на улюблені, а головне — корисні спеції. Солодкого присмаку додасть звичайна кориця. Якщо хочете пікантних ноток, використовуйте гвоздику. Особливі гурмани вживають каву з гострим меленим перцем.

6. Рахуйте калорії

Ну, не зовсім рахуйте. Річ у тому, якій каві ви найчастіше віддаєте перевагу. Чорна кава (американо або еспресо) практично безкалорійна. Але навіть ложка цукру або трохи молока це змінять. Чашка звичайного капучіно, наприклад, може "коштувати" вам зайвих 200-300 кілокалорій, бо для його приготування використовують жирні вершки. Так що якщо вам дорога ваша фігура, обов'язково пийте "правильну" каву.

Раніше "Коментарі" розповідали, чи дійсно кава "вимиває" кальцій з організму. Також на порталі можна дізнатися, коли кава може стати небезпечною для людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини