Головна Новини Здоров'я наше тіло Шкідливо для здоров’я: п’ять причин відпочити від смартфону
commentss НОВИНИ Всі новини

Шкідливо для здоров’я: п’ять причин відпочити від смартфону

Є кілька моментів, через які краще обмежити кількість користування улюбленим ґаджетом

30 серпня 2021, 19:18
Поділіться публікацією:

Не можна заперечувати, що смартфони зробили наше життя зручним. Ми можемо зв'язатися з людиною, яка знаходиться в іншому куточку світу, одним натисканням кнопки і отримати будь-яку інформацію з Інтернету за лічені секунди. Та ми часто забуваємо, що постійне сидіння "у смартфоні" здатне викликати кілька серйозних хвороб. Які є важливі причини для відпочинку від телефону, розкажуть "Коментарі" із посиланням на Times of India.

Шкідливо для здоров’я: п’ять причин відпочити від смартфону

П’ять причин відпочити від мобільного телефону. Фото: BHub

1. Це шкодить очам

Очі людини досить ніжні, і синє світло екрану мобільного легко може пошкодити наш зір. Від довгого "залипання" в телефон здатні пошкодитися фоторецептори в очах. Також це часом викликає головний біль, помутніння зору і навіть сухість очей.  Регулярно давайте відпочити очам, роблячи якісь простенькі вправи, і не забувайте навідуватися до окуліста для перевірки.

2. Це здатне вплинути на "самопочуття" зап’ястя

Якщо ви користуєтесь смартфоном 5-6 годин на день, у майбутньому ви можете страждати від болю в руці. Відомий тунельний (зап’ястний) синдром — це одна із найпопулярніших нині проблем серед молоді. Спочатку ви будете відчувати оніміння, поколювання у зап’ясті, що згодом здатні перерости в постійний біль.

3. Це впливає на проблеми зі шкірою

В Інтернеті є кілька досліджень, які стверджують, що мобільні телефони є домом для різних видів мікробів і бактерій. Ці патогени можуть передатися вашій шкірі і привести до шкірних та інших захворювань. Коли ви тримаєте телефон близько до вух або щоки, мікроби переносяться на вашу шкіру і провокують появу прищів. Навіть передчасне старіння є ознакою надмірного використання мобільного телефону. Щоб зменшити ризик, регулярно чистіть телефон спиртовими серветками.

4. Це порушує режим сну

Щоб ваше тіло працювало нормально і здорово, вам потрібно регулярно висипатися 7-8 годин. Але через надмірне використання мобільних телефонів пізно вночі багато людей стикаються з проблемою безсоння. Або вони дрімають, дивлячись на екран мобільного телефону. Нерегулярний режим сну робить вас примхливим і навіть призводить до переїдання.

5. Це здатне викликати стрес

Існує дві причини, чому телефони здатні викликати стрес. По перше, через безсоння, а по-друге, через надмірне споживання інформації з Інтернету. З часом ви відчуєте себе перевантаженим, а в організмі підвищиться рівень кортизолу. Залежність від смартфонів також може призвести до тривоги, депресії та імпульсивності.

Звичайно, нелегко уникнути погляду на мобільні телефони протягом усього дня. Тож складіть деякі основні правила, які допоможуть скоротити час користування ним. Не їжте з телефоном в руках, не читайте соцмережі перед сном, відмовтеся від гаджетів принаймні за три години до сну тощо.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому не варто користуватися телефоном, доки він знаходиться на зарядці.

Також на сайті ви можете дізнатися, як можна швидко висушити ваш ґаджет, якщо він раптом потрапив у воду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини