Головна Новини Здоров'я наше тіло Серцеві шуми у новонароджених - норма чи патологія?
commentss НОВИНИ Всі новини

Серцеві шуми у новонароджених - норма чи патологія?

На думку деяких експертів, у 90-і роки майже у всіх дітей у віці від 4 до 7 років спостерігалися серцеві шуми

25 січня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Коли кров малюка проходить через камери, клапани та великі судини серця, воно видає певні звуки. Серцевий шум і функціональні шуми у серці новонароджених — це додатковий звук, який може вислуховуватися в будь-якій фазі серцевого циклу, найчастіше в проміжку між першим і другим тоном. Зазвичай він обумовлений занадто швидким або турбулентним характером серцевого кровотоку.

Серцеві шуми у новонароджених - норма чи патологія?

Новонароджений. Фото: balala.com.ua

Серцевий шум не означає, що у вашої дитини слабке серце або будь-які інші проблеми зі здоров'ям. Залежно від того, що це за шум, він може бути вібраційним або гуркітливим, свистячим, булькаючим і т.д. У більшості випадків цей шум діагностується як "невинний", "функціональний", "нормальний" або "нешкідливий" серцевий шум. Функціональні серцеві шуми у дітей не вимагають ніякого лікування і зазвичай проходять самі по собі.

Іноді шум виникає через те, що кров тече швидше або перекачується серцем у великих кількостях, ніж це відбувається зазвичай. Такий стан спостерігається у дитини з високою температурою, з анемією або зі надактивною щитовидною залозою. Шум також може бути результатом чогось структурного, що не впливає на функціонування серця. У цьому випадку звук може зникати в міру розвитку тіла дитини, коли її грудна стінка потовщується.

Якщо ваша дитина новонароджена і у неї є серцевий шум, лікар повинен визначити, чи є ці шуми "перехідними" — тобто серце малюка змінюється в результаті зміни навколишнього середовища.

"Ненормальні" серцеві шуми

Діагноз "ненормального", "органічного" шуму серця означає, що серце дитини може мати структурну нерівномірність, яка вимагає медичної допомоги. Це може бути вроджений дефект серця, наприклад, вузький клапан, вузька артерія або навіть незакритий отвір в серце.

Якщо проблема виявлена, лікування може містити постійний контроль серцевого ритму або операцію по корекції структурного дефекту. Багато структурних дефектів є незначними й не потребують лікування, оскільки не впливають на функціонування серця.

Раніше "Коментарі" писали про декілька секретів застосування знеболюючих препаратів і анестезію для малюків при виникненні загальних інфекцій і під час лікарняних процедур.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини