Головна Новини Здоров'я наше тіло Що відбувається з організмом у стані похмілля
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається з організмом у стані похмілля

Похмілля супроводжується головним болю, слабкістю і нудотою

23 лютого 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Велика кількість випитого алкоголю може призвести до похмілля. Цей стан супроводжується неприємними симптомами й організму потрібен час, щоб відновити сили. Експерти розповіли, які органи в стані похмілля страждають найбільше.

Що відбувається з організмом у стані похмілля

як алкоголь руйнує організм / Фото: iStock

Відомо, що алкогольні напої містять етиловий спирт, які перетворюється в ацетальдегід — органічні сполуки, які отруюють організм. Похмілля є ознакою того, що організм посилено працює і не піддається отруті. Наприклад, при алкоголізмі похмільного синдрому вже не буває, тому що тіло поступово звикло до етанолу.

Експерти кажуть, що в стані похмілля підвищується навантаження на печінку, саме з цього органу починається хімічне перетворення етилового спирту в ацетальдегід. Вже потім отрута поширюється по всьому організму разом з кров'ю.

На ранок після вечірки багатьох людей мучить спрага, а все через збільшення кількості токсинів в крові. Під час похмілля потрібно пити більше рідини, щоб організм якнайшвидше очистився від токсинів та інших шкідливих речовин.

Крім цього, алкоголь порушує кислотно-лужний баланс тіла, зокрема страждає мікрофлора, тому при похміллі часто мучить нудота, блювота, діарея. Лікарі кажуть, що в цьому стані потрібно вживати свіжі фрукти, в їх складі багато вітамінів і корисних речовин, які допомагають поліпшити травлення.

Ще експерти відзначили, що при похмільного синдрому страждає нервова система, можуть виникнути судоми, а сон може бути переривчастим і неспокійним.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що не можна змішувати алкоголь і енергетичні напої. Чим це може обернутися для здоров'я, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини