Головна Новини Здоров'я наше тіло Що сприяє розвитку інфекції «чорної плісняви»
commentss НОВИНИ Всі новини

Що сприяє розвитку інфекції «чорної плісняви»

Епідеміолог Олександр Горєлов розповів, які фактори можуть спровокувати розвиток «чорної плісняви» в організмі

31 травня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

"Чорна пліснява", яка охопила Індію, — хоч і рідкісне, але досить небезпечне захворювання. Епідеміолог Олександр Горєлов зазначив, які фактори можуть активувати цю інфекцію в організмі.

Що сприяє розвитку інфекції «чорної плісняви»

Що сприяє розвитку інфекції «чорної плісняви» / Фото: TASS/DPA

Фахівець зазначив, що ризик підхопити мукормікоз підвищений у людей із цукровим діабетом і тих, хто протягом тривалого часу приймає стероїдні протизапальні препарати (гормони). Поєднання цих факторів може активувати інфекцію, яка здатна викликати ураження очей, легенів або мозку.

За словами епідеміолога, чим більш виражений імунодефіцит в організмі людини, тим у більшій кількості патологічних органів можливе розмноження грибка.

А ось хірург із Мумбаї Акшай Наїр підкреслив, що в зоні ризику знаходяться і люди, які перехворіли на коронавірусну інфекцію. Захворювання є поштовхом до активізації інфекції, оскільки в організмі істотно слабшає робота імунної системи.

До слова, в Індії продовжують збільшуватися випадки зараження "чорною пліснявою", а також "білою" і "жовтою". Цей грибок поширений практично в усіх країнах, але більш актуальний він для країн Південно-Східної Азії через високу вологість і температуру повітря.

Горєлов вважає, що захиститься від "чорної плісняви" можна за допомогою дотримання санітарно-гігієнічних норм.

Нагадаємо, що в Центрі громадського здоров'я проаналізували, якими інфекційними хворобами найчастіше заражалися українці протягом 2020 року.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що доктор-інфекціоніст Володимир Курпіта вважає, що коронавірус залишиться у світі назавжди, оскільки інфекція здатна змінювати форму, особливості, а також свої вияви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини