Головна Новини Здоров'я наше тіло Що робити, коли взимку постійно тріскаються губи: поради лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, коли взимку постійно тріскаються губи: поради лікаря

Поява тріщин на губах залежить від дуже багатьох чинників, в тому числі і температури повітря

30 січня 2021, 23:56
Поділіться публікацією:

Багато з нас взимку стикаються із появою тріщин на губах. Це, зрозуміло, несмертельно, але дуже неприємно. Які ж головні причини появи подібного дискомфорту і як від нього позбутися, пояснила лікар-дерматолог Вікторія Коцур.

Що робити, коли взимку постійно тріскаються губи: поради лікаря

Важливо захистити губи взимку. Фото із відкритих джерел

Губи є хорошим індикатором впливів: і зовнішніх, і внутрішніх. Якщо на них почали з'являтися тріщини, то причина може ховатися не тільки в низьких зимових температурах, а й хронічних хворобах або пережитому стресі. Також ніхто не скасовує найбанальнішу причину — недостатню кількість вітамінів в організмі.

Взимку, зрозуміло, губи тріскаються частіше. Але конкретно сам мороз в цьому не винен. Сильні вітри (а влітку — розпалене сонце) зменшують кількість вологи, в тому числі і на шкірі губ. Тому уста починають лущитися, втрачати колишню еластичність. До слова, за показниками вологості варто стежити не тільки на вулиці, але і в будинку. Особливо зараз, коли опалення через холод намагаються викрутити на максимум.

Також однією із причин тріщин на губах може бути надлишок косметики. У холодну пору року дівчатам краще відмовитися від матових помад і блисків для губ. Перші — максимально сушать шкіру, другі — стають щільніше на морозі, через що шкіра губ стягується і починає тріскатися.

Як запобігти появі тріщин?

• Використовуйте бальзами і гігієнічні помади. При чому, підкреслює лікар, слід вибирати засоби не через приємний запах, а із максимально натуральним складом.

засобах для губ повинні бути жирні олії (наприклад, какао, ши, кокосове, жожоба, авокадо, оливкова та інші), натуральний віск (канделильский, бджолиний), вітаміни А і Е. Якщо мова йде про захист від сонця, то безпечні фотофільтри (діоксид титану і оксид заліза)", — пояснює Вікторія Коцур.

Якщо говорити про ідеальний варіант, то в косметичці жінці слід мати і бальзам для губ, і "гігієнічку". Вони трохи розрізняються за текстурою, але можуть знадобитися при різних ситуаціях.

• Збільшити кількість вітамінів в організмі. Вікторія Коцур стверджує: якщо справа в нестачі поживних речовин, то варто звернути увагу на продукти, багаті вітамінами А, Е, С, групи B. Іноді організму не вистачає заліза або цинку.

"Не треба забувати, що сухість губ, тріщини на них можуть вказувати на більш серйозні проблеми зі здоров'ям — на алергію, герпес, грибкові захворювання, цукровий діабет і захворювання шлунково-кишкового тракту", — зазначає дерматолог.

• Слідкуйте за вологістю. Якщо ви схильні до появи тріщин на губах, приділіть увагу мікроклімату будинку і на роботі. Можливо, слід збільшити кількість провітрювання приміщень і обзавестися зволожувачем повітря.

Раніше "Коментарі" розповідали, на що слід звернути увагу при виборі помади. Але якщо відійти від серйозного, то "губна" тема може і повеселити. На порталі є добірка фотографій смішного песика, який вкрав у господині улюблену помаду і з'їв її. Навіть лаяти його неможливо — надто вже кумедний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини