Головна Новини Здоров'я наше тіло Що потрібно зробити вдома для знищення вірусів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що потрібно зробити вдома для знищення вірусів

Віруси гинуть в холодному повітрі

15 грудня 2020, 09:55
Поділіться публікацією:

У зимовий період люди часто хворіють на грип та інші простудні захворювання. А сухе і сперте повітря забезпечує вірусам ідеальне середовище для поширення. Експерти кажуть, що найпростішим і ефективним способом профілактики проти грипу, ГРВІ та інших хвороб є провітрювання.

Що потрібно зробити вдома для знищення вірусів

Як знищити віруси в кімнаті / фото: Freepik

Фахівці відзначають, що під час чхання та кашлю з дихальних шляхів виходить мокрота і тисячі вірусних мікрочастинок, які при сухому повітрі розбиваються на менші частинки та можуть залишатися "на плаву" кілька днів. А ось вологе повітря здатне деформувати поверхню вірусу, тим самим знищуючи зброю, якою він атакує наші клітини.

Лікар Андрій Тяжельников зазначив, що дім або приміщення, в якому ви проводите багато часу з іншими людьми, необхідно регулярно провітрювати. Особливо це важливо, коли серед вас є людина, яка хворіє. Оптимальний час провітрювання має становити 10-15 хвилин.

Офісні приміщення, крім іншого, потрібно провітрювати кожен раз після того, як приходив будь-який сторонній чоловік, наприклад, клієнт або співробітник соціальних служб. Найкраще влаштовувати провітрювання в наскрізному режимі, людям добре б вийти. Якщо ж проводити провітрювання регулярно не виходить, тоді можна встановити в кімнаті очищувач повітря, який буде підтримувати правильну вологість.

Нещодавно відомий педіатр Євген Комаровський також зазначив, наскільки важливо провітрювання приміщень, особливо в школах. Доктор підкреслив, що діти можуть сидіти в масках і постійно мити руки, але без припливу свіжого повітря, ризик захворіти все одно залишається.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як змусити себе не торкатися обличчя, щоб не підхопити вірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини