Головна Новини Здоров'я наше тіло Що потрібно знати за повторного зараження на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Що потрібно знати за повторного зараження на COVID-19

Жиравецький рекомендує мати вдома жарознижувальні препарати та збивати температуру з першого дня захворювання

25 січня 2022, 09:37
Поділіться публікацією:

Головний лікар одного з медичних центрів Львова Тарас Жиравецький розповів у своєму Telegram, що потрібно знати пацієнту за повторного зараження на коронавірус.

Що потрібно знати за повторного зараження на COVID-19

Що потрібно знати за повторного зараження на COVID-19 - фото з відкритих джерел

Так, за словами спеціаліста, тест на COVID-19 можна здавати вже з першого дня підвищеної температури тіла. Якщо швидкий тест показав дві смужки – значить ви інфікувалися коронавірусом. При цьому необхідно відправитися на самоізоляцію на 14 днів, оскільки цей період людина може заражати оточуючих.

Через три-чотири дні бажано здати аналіз на ц-реактивний білок та ддимери.

Протягом хвороби лікар рекомендує відпочивати, не виходити на холодне повітря без потреби, а також не займатися спортом впродовж двох-трьох тижнів.

Жировецький рекомендує мати вдома жарознижувальні препарати та збивати температуру одразу, з першого дня захворювання.

Також під час інфікування коронавірусом потрібно вимірювати сатурацію, і якщо вона падає нижче 92 – викликати швидку медичну допомогу, оскільки в такому разі пацієнту потрібний додатковий кисень.

За словами лікаря, варто пам'ятати, що препаратів для профілактики COVID-19 не існує, а також не займатися самолікуванням, а одразу вирушати до фахівців.

Зазначимо, що голова Комітету ВР з питань здоров'я нації Михайло Радуцький розповів, що пік захворюваності на коронавірус в Україні очікується приблизно в середині-наприкінці лютого. Наразі в країні фіксується нова хвиля COVID-19. При цьому, як зазначив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін, посилювати карантинні обмеження в країні — вводити локдаун — поки що не планується.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини