Головна Новини Здоров'я наше тіло Що потрібно знати про зимові захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Що потрібно знати про зимові захворювання

Симптоми, профілактика та лікування кашлю, нежитю та чхання взимку

8 січня 2021, 15:16
Поділіться публікацією:

Застуда

Що потрібно знати про зимові захворювання

Дитина на прогулянці взимку. Фото: Фото: vmo24.ru

Близько 100 різних вірусів викликають незначні інфекції носа і горла, які призводять до застуди. Новонароджені, як правило, захищені антитілами, які вони отримують від мами. Але як тільки імунітет спаде, (приблизно в 6 місяців), діти можуть отримати цілих 10 застуд на рік. Застуда допомагає малюкові розвинути імунні клітини, які пізніше допоможуть запобігти інфекції.

Симптоми
Застуда приходить повільно, як правило, з нежитю, набряком носоглотки, чханням, болем в горлі і кашлем. Діти із закладеним носом, які ще не навчилися дихати через рот, можуть мати проблеми зі сном і прийомом їжі. Після того, як хвороба ослабла, кашель може тривати протягом декількох тижнів.

Запобігання
Часто мийте дитячі іграшки, робіть вологе прибирання в квартирі. Навчіть старших дітей мити руки і прикривати рот при кашлі або чханні, або покажіть їм, як правильно зігнути руку і чхати в згин ліктя.

Лікування

Немає ніякого спеціального лікування застуд. Якщо у дитини висока температура, ви можете дати їй ліки, щоб знизити її. Давайте дитині пити багато рідини, щоб запобігти зневодненню. Якщо ваша дитина відмовляється від води, дайте розбавлений сік або курячий суп.

Грип

Період з жовтня по квітень (в залежності від того, де ви живете) — сезон грипу. Якщо інфекція опуститься в нижні дихальні шляхи, це може привести до бронхіоліту і пневмонії.

Симптоми
Від інших зимових вірусів грип відрізняє раптова висока температура (вище 40 С), діарея і загальна слабкість. Немовлята з грипом будуть вкрай дратівливими та, як правило, повністю відмовляються від їжі.

Запобігання
Вакцина від грипу, яка стає доступна на початку жовтня. Дитина все ще може захворіти на грип, але симптоми будуть більш м'якими, а перебіг хвороби — більш легким, якщо раніше дитина була щеплена.

Лікування

Робіть те ж саме, як якби ваша дитина була застуджена. Зателефонуйте своєму лікарю, якщо висока температура зберігається протягом декількох днів, або якщо ваша дитина має проблеми з диханням, відчуває біль у грудях, або, здається, їй стає краще, але потім трапляються рецидиви. Ці симптоми можуть сигналізувати про наявність іншої інфекції.

Раніше "Коментарі" повідомляли про профілактичні заходи в зимовий період.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини