Головна Новини Здоров'я наше тіло Що не потрібно робити, якщо ви обгоріли на сонці
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не потрібно робити, якщо ви обгоріли на сонці

Експерти розповіли, яких дій не варто здійснювати, якщо ви сильно обгоріли на сонці

30 липня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

У спекотну погоду, якщо не вживати ніяких захисних заходів, можна легко отримати сонячний опік. Щоб він пройшов швидко і максимально безболісно, не варто здійснювати таких дій:

Що не потрібно робити, якщо ви обгоріли на сонці

Сонячний опік (фото з відкритих джерел)

Не одягайте обтислий одяг

Щоб ваша шкіра швидше регенерувалася, їй потрібен вільний приплив повітря, тому не надягайте щільний одяг, щоб не викликати запалення і не погіршити ситуацію.

Не користуйтеся засобами з ароматизаторами

Замість того, щоб користуватися засобами, які ще більше підсилюють роздратування, віддайте перевагу народному методу — прикладіть до сонячного опіку сік алое. Він заспокоїть вашу шкіру і прискорить її регенерацію.

Не забувайте пити

Якщо ви сильно обгоріли на сонці, тоді не забувайте підтримувати свій водний баланс, тому що може виникнути зневоднення, яке призведе до погіршення самопочуття. Тому пийте якомога більше.

Не наносіть макіяж

Якщо у вас обгоріло обличчя, тоді не варто посилювати ситуацію за допомогою косметичних засобів, зокрема тонального крему. Ви можете в ранку легко занести інфекцію.

Не відлущуйте постраждалу шкіру

Експерти настійно рекомендують відмовитися від звички відлущувати постраждалу від опіку шкіру. Якщо ділянка почала "облазити", то не поспішайте прискорювати цей процес, нехай все відбувається природним шляхом.

Не пробивайте пухирі

Якщо опік був настільки серйозним, що на шкірі утворилися пухирі, ні в якому разі не проколюйте їх. Такі бульбашки виконують важливу функцію: вони захищають рану від інфекцій до тих пір, поки вона не заживе і не покриється новою шкірою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зменшити біль від сонячного опіку можна не тільки за допомогою ліків, але і харчових продуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини