Головна Новини Здоров'я наше тіло Що може призводити до підвищення тиску
commentss НОВИНИ Всі новини

Що може призводити до підвищення тиску

Лікар-кардіолог Маргарита Беззубцева розповіла, які звички сприяють підвищенню артеріального тиску

22 квітня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

Рівень артеріального тиску — один з важливих показників стану здоров'я. Але є кілька звичок, які здатні його підвищувати й тим самим погіршувати самопочуття. Лікар-кардіолог Маргарита Беззубцева розповіла що потрібно знати гіпертонікові.

Що може призводити до підвищення тиску

Що може призводити до підвищення тиску (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що на показник артеріального тиску може вплинути вживання солі (понад 5 г на добу). Також прийом алкогольних напоїв 14 од / тиждень для чоловіків і 8 од / тиждень для жінок (1 од. дорівнює 124 мл вина або 250 мл пива). До стрибків тиску також може призвести сидячий спосіб життя, так що приділяйте щодня хоча б по 30 хвилин фізичній активності.

Кардіолог зазначила, що обливання холодною водою або плавання в басейні після відвідування лазні або сауни також може призводити до підвищення тиску у гіпертоніків. Плюс до всього, на цей показник можуть впливати й деякі лікарські засоби: нестероїдні протизапальні засоби (знеболюючі), антидепресанти, системні глюкокортикостероїди (преднізолон) і кофеїн.

Варто також знати, що у курців гіпертоніків, які не отримують терапію, рівень тиску в денний час вище, ніж у тих, хто не палить.

Нагадаємо, що деякі продукти смертельно згубні для гіпертоніків, інші ж допомагають знизити підвищений тиск шляхом насичення організму необхідними вітамінами та мінералами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що японські дослідники провели експеримент, результат якого підтвердив, що регулярне вживання томатного соку позитивно впливає на артеріальний тиск. Цей напій рекомендують вживати щодня, щоб привести цей показник в норму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини