Головна Новини Здоров'я наше тіло Що категорично заборонено робити, якщо людина ходить уві сні
commentss НОВИНИ Всі новини

Що категорично заборонено робити, якщо людина ходить уві сні

Як діяти, якщо людина ходить уві сні

сьогодні, 05:43
Поділіться публікацією:

Сомнамбулізм, або ходіння уві сні, є поширеним розладом сну, який може бути небезпечним як для самої людини, так і для оточуючих. Існує кілька важливих правил, яких слід дотримуватися, щоб забезпечити безпеку людини, яка ходить уві сні, повідомляє портал “Коментарі”. 

Що категорично заборонено робити, якщо людина ходить уві сні

Ілюстративне фото

Одне з найважливіших правил — заборонено різко будити людину, яка ходить уві сні. Це може призвести до дезорієнтації, паніки та навіть агресії. Замість цього, спробуйте м'яко направити її назад до ліжка. Для цього варто використовувати спокійний голос і легкі дотики.

Крики або спроби налякати людину можуть викликати сильний стрес і навіть травми. Людина, яка ходить уві сні, може не усвідомлювати, що відбувається, і реагувати непередбачувано. Найкраще залишатися спокійним і уникати будь-яких різких звуків.

Не варто застосовувати фізичне стримування, адже воно може бути небезпечним як для вас, так і для людини, яка ходить уві сні. Людина може почати боротися або чинити опір і тут не виключені травми. Замість цього, спробуйте забезпечити безпечне середовище, забрати потенційно небезпечні предмети з її шляху.

Якщо ви помітили, що хтось ходить уві сні, не залишайте людину без нагляду. Переконайтеся, що людина не може вийти з дому або потрапити в небезпечну ситуацію. Закрийте двері та вікна, щоб запобігти випадковому виходу на вулицю.

Лікарі попереджають, що одиничні випадки ходіння уві сні можуть бути нешкідливими, однак регулярні епізоди можуть сигналізувати про наявність серйозних проблем зі сном або здоров'ям. Тут потрібна консультація з фахівцем.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, яку позу для сну потрібно обрати. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини