Головна Новини Здоров'я наше тіло Що буде, якщо бігати на голодний шлунок
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо бігати на голодний шлунок

Тренер з триатлону Олександр Халаманов розповів, як біг на голодний шлунок впливає на процес схуднення

29 червня 2021, 09:05
Поділіться публікацією:

Ранкові пробіжки позитивно впливають на стан всього організму, але що буде, якщо влаштовувати їх на голодний шлунок? Чи допоможе це ефективніше скинути зайві кілограми?

Що буде, якщо бігати на голодний шлунок

Біг на голодний шлунок (фото з відкритих джерел)

Тренер з триатлону Олександр Халаманов зазначив, що біг натщесерце дійсно прискорює процес схуднення, але такий варіант навантажень підходить далеко не всім. Пробіжки на голодний шлунок допомагають в організмі активізувати обмінні процеси спалювання жиру. В таких умовах виникає відразу дуже істотний інтервал між прийомами їжі, який знижує рівень цукру та інсуліну. Тіло при цьому починає використовувати жир для виробництва енергії.

Але людям, які хочуть позбутися зайвої ваги, важливо контролювати кількість споживаних калорій.

Однак, тим, у кого є проблеми зі шлунково-кишковим трактом (гастрит, виразка та інші захворювання і хронічні патології) варто утриматися від такого варіанту пробіжки. Або ж потрібно проконсультуватися зі своїм лікарем, щоб спроби позбавитися від зайвої ваги не привели до серйозних наслідків.

Нагадаємо, що біг нормалізує обмін речовин, заряджає енергією, насичує киснем всі органи та тканини. Але все ж у вечірній пробіжці є свої переваги.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що біг дуже корисний для здоров'я кожної людини. Він зміцнює м'язи не тільки ніг, але і більшості інших частин тіла. До того ж роль бігу в прокачуванні витривалості важко переоцінити. Але мало хто звертав увагу на той факт, що регулярні пробіжки можуть допомогти не тільки твоєму фізичному стану, але і психологічному здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини