Головна Новини Здоров'я наше тіло Різниця між тиском на правій і лівій руці може бути ознакою хвороби - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Різниця між тиском на правій і лівій руці може бути ознакою хвороби - дослідження

Дослідження показало, яка різниця між тиском на обох руках вказує на ризик інсульту

21 грудня 2020, 19:01 comments1033
Поділіться публікацією:

Різниця між артеріальним тиском на правій і лівій руці може бути ознакою хвороби серця. Про це повідомляє CNN з посиланням на нове дослідження.

Різниця між тиском на правій і лівій руці може бути ознакою хвороби - дослідження

Фото з відкритих джерел

Так, згідно з новим метааналізом 24 глобальних досліджень, опублікованим у понеділок в журналі Hypertension, значна різниця в показаннях систолічного або максимального артеріального тиску на лівій і правій руці може бути попереджуючую ознакою майбутнього серцевого нападу або інсульту.

"Пацієнти, яким потрібна перевірка артеріального тиску, тепер повинні очікувати, що тиск перевірятимуть на обох руках, принаймні, один раз", — сказав доктор Кріс Кларк, викладач Медичної школи Університету Ексетера в Сполученому Королівстві.

Артеріальний тиск вимірюється в міліметрах ртутного стовпа, який складається з двох чисел — верхнього або систолічного значення (показує максимальний тиск в артеріях), і нижнього або діастолічного значення (тиск в артеріях, коли серцевий м'яз знаходиться в стані спокою між ударами).

Нове дослідження показало, що якщо різниця між тиском на правій і лівій руці становить понад 10 міліметрів ртутного стовпа, то це свідчить про ризик виникнення нової стенокардії (болі в грудях), серцевого нападу або ймовірності інсульту, яка збільшується на 1% кожні десять років.

Тоді як різниця в понад 5 міліметрів ртутного стовпа дозволяє, за словами вчених, прогнозувати смертність, зокрема, від серцево-судинних захворювань.

"Ми давно знаємо, що різниця в артеріальному тиску між двома руками пов'язана з погіршенням стану здоров'я, — зазначив Кларк. — Це дослідження говорить нам, що чим вище різниця артеріального тиску між руками, тим вище ризик серцево-судинних захворювань. Тому дуже важливо виміряти тиск на обох руках, щоб дізнатися, чи схильний пацієнт до підвищеного ризику".

Нагадаємо, медики пояснили, яку температуру тіла можна вважати нормальною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини