Головна Новини Здоров'я наше тіло Прокинутися легко та швидко допоможе правильна мелодія будильника: яку обрати
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокинутися легко та швидко допоможе правильна мелодія будильника: яку обрати

Під яку мелодію будильника прокидатися найлегше

26 вересня 2024, 18:34
Поділіться публікацією:

Прокидатися вранці може бути справжнім викликом, особливо якщо будильник звучить різко і неприємно. Однак, дослідження доводять, що правильний вибір мелодії для будильника може значно полегшити цей процес. Портал “Коментарі” з'ясував, які мелодії допомагають прокидатися найлегше.

Прокинутися легко та швидко допоможе правильна мелодія будильника: яку обрати

Ілюстративне фото

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Clocks & Sleep, мелодійні будильники можуть значно зменшити ефект "сонної інерції" — стану, коли людина відчуває себе сонною і дезорієнтованою після пробудження. Дослідження показало, що мелодії з плавним ритмом і приємним звучанням допомагають швидше прокинутися і відчувати себе більш бадьорим. Зокрема, популярна музика та мелодії з чіткою структурою виявилися найбільш ефективними.

Інше дослідження, опубліковане в журналі PLOS ONE, також підтверджує ці висновки. Вчені виявили, що мелодійні звуки, які можна легко наспівувати або мугикати, сприяють легшому пробудженню. Вони також зазначили, що такі мелодії повинні мати частоту близько 500 Гц і бути в діапазоні від 100 до 120 ударів на хвилину. Це допомагає зменшити сонну інерцію і зробити пробудження більш приємним.

Отже, які мелодії варто обирати для будильника? Ось кілька рекомендацій:

  • Популярна музика: Вибирайте пісні, які вам подобаються і які мають чіткий ритм. Це можуть бути як сучасні хіти, так і класичні композиції.

  • Мелодійні звуки: Уникайте різких і гучних звуків. Натомість обирайте мелодії з плавним переходом і приємним звучанням.

  • Ритмічні мелодії: Звертайте увагу на ритм. Мелодії з частотою від 100 до 120 ударів на хвилину допоможуть вам прокинутися більш бадьорим.

Тож варто дослухатися до рекомендацій фахівців на не перетворювати пробудження на випробування. 

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, які тренування обрати ввечері, щоб не нашкодити сну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини