Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи можна тренуватися ввечері: як не нашкодити сну
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна тренуватися ввечері: як не нашкодити сну

Які обирати тренування ввечері, щоб не нашкодити сну

сьогодні, 16:43
Поділіться публікацією:

Більшість професійних спортсменів та людей, що займаються в спортзалі зазначають, що відчувають себе більш готовими до навантажень саме у другій половині дня. Більшість важливих справ вже позаду, тіло більш рухливе та егергійне, а мозок вже “розігрітий”, щоб запам’ятовувати комбінації вправ та концентруватися на техніці виконання. Звісно, ряд цих факторів робить вечір чудовим часом для тренувань. Що ж говорять вчені?

Чи можна тренуватися ввечері: як не нашкодити сну

Іллюстративне фото

Ввечері ваша фізична працездатність може бути значно вищою

Дослідження різних спеціалістів показують, що м’язова сила, гнучкість і витривалість увечері кращі, ніж при виконанні аналогічних навантажень вранці. Крім того, людям, які тренуються пообіді або ввечері, потрібно на 20% більше часу, щоб досягти точки виснаження. До того ж, рух протягом дня допомагає швидше розігріти м’язи перед вечірнім заняттям спортом.

Гормони на вашому боці

У науковому журналі Chronobiology International команда британських вчених опублікувала оглядову статтю, де поділилася спостереженнями щодо взаємозв’язку циркадних ритмів, фізичних навантажень та гормонів. Як виявилося, важливий для нарощування м’язів у чоловіків і жінок гормон тестостерон більше виробляється організмом саме під час вечірніх тренувань. Це забезпечує нарощення м’язів та збільшення витривалості.

Фізичні вправи ввечері можуть зняти стрес

Як відомо, фізичні вправи завжди є чудовим способом відволіктися від думок та "випускати пару" після важкого дня. Сплеск ендорфінів, який ви отримуєте під час і після тренування, впевненість у своїх силах та радість від досягнень нових результатів – чудове завершення дня, чи не так?

Чи справді спорт перед сном може нашкодити?

Популярне твердження про те, що фізичні вправи на ніч шкодять сну – це міф. Європейське товариство дослідження сну довело, що тренування ввечері може взагалі не впливати на якість сну, а деякі навантаження, такі як йога, пілатес або розтяжка можуть навпаки допомогти розслабитися. Тому, якщо ваш улюблений вид спорту не CrossFit або подібні інтенсивні тренування, ви можете самостійно обирати, коли краще тренуватися опираючись на власні вподобання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини