Головна Новини Здоров'я наше тіло Про які проблеми наш організм «кричить» через шкіру
commentss НОВИНИ Всі новини

Про які проблеми наш організм «кричить» через шкіру

Експерти розповіли, як наші внутрішні проблеми в організмі пов'язані зі шкірними недосконалостями

6 січня 2022, 13:30
Поділіться публікацією:

Висипання й інші проблеми зі шкірою здебільшого пов'язані з порушенням роботи внутрішніх органів. Через це потрібно боротися не з симптомами, а шукати причину, чому вони виникають. Які захворювання може вказувати проблемна шкіра?

Про які проблеми наш організм «кричить» через шкіру

Як внутрішні захворювання проявляються на шкірі / Фото: SHUTTERSTOCK

ШКТ і вугровий висип

Неправильне харчування може спричинити гастрит, виразку шлунка й інші порушення шлунково-кишкового тракту. І найчастіше гастрит може "говорити" про себе через шкіру. На обличчі, спині та плечах можуть з'явитися вугри, які болять під час торкання. У поодиноких випадках можлива поява дрібних запалень, схожих на кропив'янку.

Ендокринні порушення та набряки

Постійні набряки можуть сигналізувати про збирання у роботі щитоподібної залози. Дефіцит гормонів щитоподібної залози уповільнює весь обмін речовин, у тому числі водний і мінеральний. Через це рідина погано виходить з організму. У таких випадках необхідно звернутися за допомогою до фахівця.

Авітаміноз і лущення

Нестача вітамінів в організмі може виявитися у вигляді шкірних проблем, наприклад, лущення. Якщо ви постійно помічаєте сухі місця на тілі й живильний крем не рятує, варто здати аналізи та з'ясувати, якого елементу вам не вистачає.

Нагадаємо, що професійні медики та косметологи з першого погляду на людину можуть визначити, яких важливих вітамінів чи мікроелементів бракує у раціоні. Про їх дефіцит свідчить зовнішність людини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що щоденна боротьба із жирним блиском шкіри – реальність багатьох жінок. Виявляється, досить просто змістити фокус уваги на список речей, які робити не слід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини