Головна Новини Здоров'я наше тіло Про які хвороби може свідчити гіркота у роті
commentss НОВИНИ Всі новини

Про які хвороби може свідчити гіркота у роті

Фахівці розповіли, що гіркота у роті – неприємний симптом, який може сигналізувати про розвиток деяких захворювань

8 грудня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Гіркота у роті – досить поширене явище, яке часто ігнорується, але може свідчити про розвиток деяких захворювань. Яких саме?

Про які хвороби може свідчити гіркота у роті

Гіркота у роті / Фото: brigitte

Проблеми із зубами

Часто гіркота може супроводжуватися неприємним запахом із рота. У такому разі необхідно звернутися до стоматолога, оскільки причин може бути безліч. Неприємні відчуття спричиняє як звичайний карієс, так і пародонтоз.

Хвороби шлунково-кишкового тракту

Гастрит та панкреатит можуть стати причиною гіркоти у роті. Такі захворювання також мають характерні симптоми. Наприклад, здуття живота, нудота, блювання, біль у животі та інші "класичні" ознаки захворювань шлунка.

Дисфункція жовчного міхура

Коли цей орган просто викидає жовч в організм, це супроводжується неприємними особливостями. У більшості випадків лікарі призначають лікування таблетками та вітамінами, але при жовчнокам'яній хворобі може знадобитися і хірургічне втручання.

Отруєння важкими металами

Коли мідь, ртуть або свинець потрапляють до організму, вони викликають гіркоту у роті. Якщо у людини був контакт із важкими металами, а потім проявився подібний симптом, необхідно звернутися до лікаря, не чекаючи серйозніших ускладнень.

Аутоімунні захворювання

До них належить, наприклад, цукровий діабет. Попри свою назву, хворі часто відчувають гіркоту в роті, і це стає одним із ранніх симптомів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато хто скаржиться на неприємний присмак у роті, особливо вранці. Це може бути причиною неправильного харчування, поганої гігієни та порушень у роботі шлунково-кишкового тракту. Але є низка інших захворювань, про які може сигналізувати цей симптом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини