Головна Новини Здоров'я наше тіло Постковідні симптоми: як відновитися після хвороби
commentss НОВИНИ Всі новини

Постковідні симптоми: як відновитися після хвороби

Багато людей, які перехворіли на коронавірус, стикаються з постковідним синдромом

18 листопада 2021, 21:10
Поділіться публікацією:

Чимало наших співвітчизників, які перемогли ковід, тепер стикаються з іншою проблемою – так званою симптоматикою постковідного синдрому, яка ще досить тривалий час допікає після важкої хвороби.  Про це інформує відділ комунікацій МОЗ в соціальних мережах

 Постковідні симптоми: як відновитися після хвороби

Відновлення після коронавірусу (фото з відкритих джерел)

 Нова хвороба називається постковідний синдром, або тривалий ковід. Його як правило діагностують в пацієнтів, які перехворіли, ще 5 або 12 тижнів.

 За інформацією британських вчених, як ініціювали відповідне дослідження, в кожного п’ятого пацієнта, який отримав позитивний тест, тривалий ковід може продовжуватись більше, як 5 тижнів. В кожного десятого – 12 тижнів.

 Цей новий і клопіткий недуг потребує тривалого відновлення після процедури інфікування. Характеризує себе такими клінічними проявами, як слабкість, постійний кашель, утруднене дихання, втрата смаку та нюху. Ще люди скаржаться  на порушення режиму сну та свідомості, головний біль, прояви суглобового синдрому та навіть на те, що випадає волосся.

Разом з тим, фахівці радять, як швидше відновити сили після корона вірусної хвороби. Вони  кажуть, що потрібно врахувати різний перебіг хвороби  та індивідуальну особливість  пацієнта.

 Поради, які зараз рекомендують медики, наступні: це – повноцінний сон та збалансоване харчування, обов’язкова, але посильна фізична активність, корисними будуть вправи для тренування мозку та мають бути включені в розпорядок дня прогулянки на свіжому повітрі.

За оприлюдненою  інформацією, слід не запускати й лікувати власні хронічні хвороби. А ще отримувати консультації сімейного лікаря стосовно всіх проявів  та симптомів, які вас турбують після того, як ви побороли коронавірус,- радять фахівці цього міністерства.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що вчені назвали ефективний засіб боротьби з коронавірусом.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини