Головна Новини Здоров'я наше тіло Помилка, через яку пацієнт з коронавірусом знову потрапляє в лікарню
commentss НОВИНИ Всі новини

Помилка, через яку пацієнт з коронавірусом знову потрапляє в лікарню

Лікар назвав помилку пацієнтів з коронавірусом, яка призводить до повторної госпіталізації

21 грудня 2020, 15:36 comments1038
Поділіться публікацією:

Люди, які перехворіли COVID-19, досить часто допускають одну і ту ж помилку, яка може стати причиною серйозних наслідків. Терапевт Андрій Кондрахін заявив, що коли людина не доліковує коронавірусну інфекцію до кінця, то це може привести до повторної госпіталізації.

Помилка, через яку пацієнт з коронавірусом знову потрапляє в лікарню

Коронавірус в Україні. Фото: УНІАН

Згідно зі словами експерта, коли пацієнт занадто рано припиняє терапію, то незабаром хвороба може повернутися. Така ситуація виникає, тому що більшість пацієнтів через деякий час перестають приймати призначені ліки, як тільки бачать помітні покращення. Однак так робити не варто, тому що розвиток ускладнень в цьому випадку не виключається.

Експерт каже, що є препарати, які потрібно пропивати курсом. Наприклад, якщо їх потрібно пити місяць, значить так і треба зробити, попри виписку з лікарні. Крім цього, важливо ставитися до цього відповідально і не ігнорувати вимоги свого лікаря.

Після того, як людина пройде повний курс лікування, важливо пам'ятати про декілька важливих правил. А саме: не переохолоджуватися, не мерзнути, берегтися від застуди та інфекцій. Щоб організм міг повністю відновитися, краще на місяць відмовитися від вживання алкогольних напоїв, жирної, гострої та солоної їжі.

Фахівець додав, що також важливо правильно відрізняти рецидив і повторне зараження. Рецидив — це відновлення захворювання після удаваного одужання, а повторне зараження — це виявлення різних штамів вірусу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, основне джерело інфікування коронавірусом. Якщо ви були впевнені, що це метро або торговий центр, то це зовсім не так. Глава Госпотребслужби Києва Олег Рубан в коментарі "РБК-Україна" розповів, що джерелом поширення коронавірусу після новорічних свят можуть стати родичі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини