Головна Новини Здоров'я наше тіло Пневмонія у дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Пневмонія у дітей

Кашель і лихоманка є двома основними симптомами пневмонії. Інші симптоми можуть включати слабкість, блювоту, діарею, втрату апетиту, головний біль, біль в м'язах і проблеми з диханням

6 листопада 2020, 15:51
Поділіться публікацією:


Пневмонія у дітей

Фото: zdravcity

Пневмонія може вражати організм в будь-який час року, але зазвичай спалах захворюваності припадає на зимово-весняний період, часто після застуди або інших інфекцій верхніх дихальних шляхів. Якщо ви вважаєте, що у вашої дитини пневмонія, негайно зверніться до лікаря.

Види пневмонії

Лікарі групують пневмонію у дві категорії: бактеріальні та вірусні. У дітей з бактеріальною пневмонією зазвичай виникають раптові симптоми — висока температура, швидке дихання і кашель. Також спостерігається утруднене дихання, швидкий пульс і блакитні губи або нігті. Вони можуть здаватися слабкими, страждати від блювоти або діареї.

Вірусна пневмонія зазвичай починається як застуда, але симптоми повільно і неухильно погіршуються. У дітей може бути висока температура, сильний кашель з хрипами і швидким диханням. Слабкість, блювання або діарея також можуть бути симптомом вірусної пневмонії. Вірусна пневмонія зазвичай менш важка, ніж бактеріальна, але вона може зробити дітей більш сприйнятливими до бактеріальної форми хвороби.

Лікування

Для лікування бактеріальної пневмонії лікарі призначають антибіотики. Вірусна пневмонія не реагує на антибіотики, тому лікування може бути обмежене відпочинком і великою кількістю гарячих напоїв. Фактично, отримання достатньої кількості рідини життєво важливо для боротьби зі зневодненням від швидкого дихання і лихоманки, що часто є побічним ефектом пневмонії.

Якщо у вашої дитини бактеріальна пневмонія, ви можете спробувати запустити прохолодний зволожувач. Якщо у дитини лихоманка, ви можете дати їй належну дозу ацетамінофену або (якщо дитині виповнилося 6 місяців або більше) ібупрофену. Більшість неускладнених пневмоній поліпшується протягом тижня, хоча кашель може тривати кілька тижнів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини