Головна Новини Здоров'я наше тіло Пити чи не пити: як алкоголь впливає на креативність
commentss НОВИНИ Всі новини

Пити чи не пити: як алкоголь впливає на креативність

Професор Ендрю Ярош з Університету Міссісіпі під час експерименту показав, що алкоголь позитивно впливає на креативне мислення.

7 листопада 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

Про шкоду алкоголю написано чимало. Але від спиртних напоїв, як виявилося, можна отримати й користь, зокрема, людям, які займаються творчими професіями.

Пити чи не пити: як алкоголь впливає на креативність

Користь алкоголю / Фото: depositphotos

Професор Ендрю Ярош провів експеримент, у якому брали участь 20 чоловіків. Вони були поділені на дві групи. Перша не вживала алкогольних напоїв, а друга не відмовляла собі у пиві та горілці з журавлинним соком. Після того, як рівень спиртного у крові добровольців досяг "офіційного" рівня сп'яніння, експерт запропонував пограти у словесні асоціації. І виявилося, що люди під впливом алкоголю швидше давали правильні відповіді у порівнянні з тверезою групою. Тобто алкоголь виступив як певний стимулятор креативної діяльності.

Є дві теорії, які допомагають пояснити це твердження. Перша – коли людина фокусується на якомусь завданні, її розум "застряє" на одному рішенні й не виходить за ці межі. А алкоголь справді впливає на концентрацію уваги та заважає фокусуватися на певному завданні, тоді наш розум починає шукати інші варіанти. Друга теорія каже, що спиртне відволікає від виконання основного завдання, дозволяючи поринути у несвідоме та пошукати там альтернативні способи розв'язання.

Нагадаємо, деякі алкогольні напої в помірній кількості можуть бути навіть корисні. Дослідники порівняли вплив на організм пива, вина та міцних спиртних напоїв.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що значна частина українців вважає, що за допомогою алкоголю можна швидше одужати й навіть запобігти хворобі. Але чи так це насправді?

Читайте також, вчені назвали алкоголь, який позитивно впливає на роботу серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини