Головна Новини Здоров'я наше тіло Перші провісники діабетичної коми
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші провісники діабетичної коми

Ці симптоми потрібно знати навіть тим, хто не хворіє на діабет

16 січня 2021, 01:40
Поділіться публікацією:

Діабетична кома - це небезпечний стан, при якому людина тривалий час перебуває без свідомості. У нього знижується або зникає реакція на зовнішні подразники, порушується глибина і частота дихання, пише probolezny.ru.

Перші провісники діабетичної коми

Діабетична кома (фото з відкритих джерел)

Ці симптоми потрібно знати навіть тим, хто не хворіє на діабет — гострий стан може розвиватися стрімко і стати повною несподіванкою.

Симптоми початку передкоматозного стану:

За кілька днів до критичного стану різко посилюється спрага, пропадає апетит, болить живіт. Крім цього, людину мучить незрозуміле занепокоєння, слабкість, тремор. Крім цього, може виникати неконтрольоване почуття голоду, стенокардію, підвищене потовиділення і втому.

Ці явища минають, якщо з'їсти трохи цукру, меду, варення, печива.

Якщо людині стало погано, зрозуміти, що він впав у діабетичну кому допоможе запах ацетону, який від нього виходить. Також мова хворого покривається коричневим нальотом, хворий не орієнтується в просторі, може втрачати свідомість.

Нагадаємо, в 2013 році Стенфордським університетом було проведено науковий експеримент, який показав, що 150 калорій цукру в загальному раціоні збільшує ризик розвитку діабету на 1 відсоток. Дослідження було проведено на лабораторних тваринах. Крім того, вчені з'ясували, що ті, хто часто вживає цукровмісні напої, піддаються ризику розвитку діабету 2 типу на 25 відсотків вище за інших. Наукове дослідження, яке було опубліковано у виданні PLOS ONE, показало, що в країнах з найвищим споживанням цукру можна побачити найвищий рівень діабету 2 типу. У країнах з найнижчим, відповідно, найнижчі показники.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://probolezny.ru/
comments

Обговорення


Новини