Головна Новини Здоров'я наше тіло Переповнені лікарні: епідеміолог розповіла про пандемію COVID-19 у жовтні
commentss НОВИНИ Всі новини

Переповнені лікарні: епідеміолог розповіла про пандемію COVID-19 у жовтні

В нашій державі найближчим часом за кількох умов зростатиме число хворих на COVID-19, вважає медик

23 вересня 2021, 23:20
Поділіться публікацією:

В наступному місяці в нашій державі не відбудеться пік захворювання на ковід, але кількість інфікованих смертельним вірусом громадян таки збільшуватиметься.  Ковідні  відділення, де рятують таких хворих, будуть повністю завантажені. Про цю проблему розповіла науковець, керівник кафедри епідеміології Харківського медичного університету Тетяна Чумаченко, відповідаючи на запитання журналістів каналу "Україна 24".

Переповнені лікарні: епідеміолог розповіла про пандемію COVID-19 у жовтні

У жовтні в Україні лікарні можуть бути переповнені хворими на коронавірус (фото з відкритих джерел)

Фахівець в галузі епідеміології наголосила, що ситуація із коронавірусом стане непростою, якщо громадяни ігноруватимуть щеплення, населення не надягатиме маски. Ще влада має бути ініціатором важливих карантинних мір.

Науковець процитувала вислів керівника парламентського комітету  з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, який раніше повідомив, що пік хвороби припаде на середину жовтня.

 Вона висловила свою думку і наголосила, що після піку хвороби, як правило, тривожна статистика зменшується.

Медик наголосила, що, якщо не  буде ніяких обмежувальних мір, а українці ігноруватимуть маски, які потрібно носити всюди, то кількість інфікованих збільшуватиметься до самої середини жовтня.

 Лікарка привела тривожну статистику, що в нашій державі кількість тих, хто лікується в лікарнях,  є значно більшою за тих, які одужали.

Тетяна Чумаченко пояснила, що ці показники свідчать про те, що медичні заклади вже наповнюються, хворих стає більше. Вони можуть бути перезавантажені й тоді  не всі пацієнти зможуть вчасно отримати медичну допомогу.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували читачів про те, що у ВООЗ розповіли, скільки помирає людей нещеплених від коронавірусу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини