Головна Новини Здоров'я наше тіло Перехворіли на коронавірус: в МОЗ розповіли, чи варто поспішати вакцинуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Перехворіли на коронавірус: в МОЗ розповіли, чи варто поспішати вакцинуватися

Вакцинуватися проти Covid-19 потрібно навіть в разі, якщо людина перенесла коронавірусну хворобу

8 серпня 2021, 08:18
Поділіться публікацією:

Вакцинуватися проти коронавірусу потрібно навіть тим, хто переніс хворобу раніше і має антитіла. Єдиний момент — потрібно врахувати ряд рекомендацій перед тим як робити цю процедуру. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузин.

Перехворіли на коронавірус: в МОЗ розповіли, чи варто поспішати вакцинуватися

Вакцинація - фото delfi.lt

Він зазначив, на сьогоднішній день медики не можуть назвати точну кількість антитіл, яка б гарантувала, що ви повторно не захворієте коронавірусом, а головне — протягом якого часу цей внутрішній захист буде діяти. Але Ігор Кузин нагадав, що прийнята загальна рекомендація про те, що вакцинуватися від Covid-19 варто через півроку після перенесеної хвороби. Чиновник зазначив, це правило не поширюється на тих людей, які за родом своєї діяльності працюють в соціальній сфері, тобто, часто комунікують з іншими людьми. Це стосується тих же вчителів і лікарів. Їм не потрібно чекати 6 місяців після перенесеної хвороби, щоб робити цю процедуру. Вакцинуватися потрібно якомога швидше. Так буде тільки краще.

"Зараз немає специфічної або визнаною цифри, який титр антитіл повністю захищає від коронавирусной хвороби", — зазначив Ігор Кузин.

Головний санлікар додав, все залежить від імунітету вашого організму, як довго він зможе тримати бар'єр і захищати вас від вірусу. Вакцинація — єдиний надійний метод отримати захист від коронавируса.

Читайте також на порталі "Коментарі" інформацію про те, чи варто з 4 вересня готується до нового локдауну . Ігор Кузин розповів про нюанси, заявивши, що навчальний процес точно ніхто зупиняти не буде.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини