Головна Новини Здоров'я наше тіло Папіломи: що це таке і як позбутися
commentss НОВИНИ Всі новини

Папіломи: що це таке і як позбутися

Без сумнівів, точно варто видаляти папілом в разі її переродження в злоякісне утворення

18 серпня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Зараз косметична медицина досягла небаченої популярності й доступності. Не потрібно докладати чимало коштів і зусиль, щоб відвідати кваліфікованого дерматолога або косметолога, проте багато хто все ще віддає перевагу народній медицині та фітотерапії. На думку багатьох прихильників домашнього лікування за допомогою натуральних біологічних засобів можна вилікувати навіть вірус папіломи людини. Що ж, спробуймо розібратися в усіх тонкощах даного захворювання і методи його лікування.

Папіломи: що це таке і як позбутися

Чи можна позбутися від папілом домашніми засобами? Фото: pexels

Що таке ВПЛ

Вірус папіломи людини (ВПЛ) — це вірус, який здатний до реплікації в тілі людини й виявляється у вигляді невеликих новоутворень на зовнішньому шарі шкіри або слизових, у грудній протоці та на статевих органах. Чому так важливо звертати увагу на появу подібних утворень на вашому тілі? Річ у тому, що ВПЛ може викликати рак і є визначальним фактором в діагностиці раку шийки матки. Однак далеко не всі типи вірусу папіломи людини є онкогенними й небезпечними для життя. Також ВПЛ проявляється у вигляді аногенітальних, плоских, звичайних бородавок і папілом.

Як передається вірус папіломи людини?

Зрозуміти, що ви заражені ВПЛ досить складно, бо він проявляється виключно за умов пригніченого імунітету. Основним шляхом зараження є статевий, оскільки вірус здатний проникати не лише через рідини організму, але і через мікротріщини шкіри й слизових оболонок. Також зараження відбувається при пологах, в побутових умовах і навіть при голінні та епіляції (аутоінокуляція), при переливанні крові та її компонентів, при використанні загальних рушників, зубних щіток.

Папіломи: що це таке і як позбутися - фото 2

Як зрозуміти коли варто позбавлятися від папілом?

Без сумнівів, точно варто видаляти папілом в разі її переродження в злоякісне утворення. Зрозуміти можна, що цей процес запущений за такими симптомами: новоутворення почервоніло або засохло, локальне підвищення температури до 37,5 градусів, нагноєння, кровотеча, зміна кольору або ж форми. Якщо присутні кілька з перерахованих вище ознак, то це свідчить про те, що папілома перетворюється в злоякісну пухлину і вам варто скоріше її видалити. Варто пам'ятати про те, що рішення про видалення папілом може приймати тільки лікар і без консультації з фахівцем строго не рекомендується приймати будь-яких заходів з їх видалення. Одночасно з процесом видалення новоутворення слід зміцнювати імунітет для того, щоб нові папіломи не з'явились ще в більшій кількості.

Як позбутися від папілом?

Існує безліч варіантів лікування папіломавірусу без хірургічного втручання і будь-яких операцій. Дерматологи віддають свою перевагу в лікуванні даного захворювання наступним засобам: антисептики, противірусні препарати, антибіотики та засоби для підняття імунітету. Чи можна позбутися від папілом домашніми засобами? Народна медицина має у своєму арсеналі чимало ефективних способів усунення бородавок.

Папіломи: що це таке і як позбутися - фото 3


Першим цілющим засобом є, звичайно ж, господарське мило. Новоутворення потрібно протирати пом'якшеним у теплій воді милом і залишати на ніч. Мило створює на шкірі лужне середовище, і папілома поступово висихає. Однак, даний метод лікування займе близько 30 днів. Крім того, від такого лікування буде страждати шкіра навколо бородавки, це варто враховувати при виборі стратегії лікування.

Другим засобом, яке безжально знищує всі бородавки, є сік чистотілу для боротьби з бородавками потрібно щодня обробляти папілом свіжим соком чистотілу, накладаючи зверху пластир з ватою, змоченою тим же засобом. Варто зазначити, що цей метод може бути доступний тільки в літню пору року.

Кетамін також усуває папіломи, але не так агресивно, як попередні два компоненти. Кілька крапель олії втирають в місця з новоутвореннями вранці та ввечері. Як і при будь-якому іншому методі лікування народними засобами потрібно чимало часу — до кількох тижнів, а також не всі види папілом сприйнятливі до касторової олії.

Ще один метод лікування папіломи в домашніх умовах передбачає використання лугу, однак їдкий натрієвий луг не належить до числа безпечних способів, при його невдалому застосуванні є величезна ймовірність отримання хімічного опіку.

Також можна позбутися від папілом за допомогою соку алое: необхідно вмочити вату в сік алое і прикладати до проблемних місць на всю ніч. Повторювати процедуру потрібно 4-5 разів. Ще однією дієвою рослиною є каланхое. Компреси з цього тільки зрізаного листа цієї рослини приліплюють до бородавки за допомогою пластиру на 4 години. Процедура повторюється протягом 10 днів. Курячий білок допомагає при маленьких новоутвореннях, які ще не розрослися. Потрібно розбити яйце, перелити в стакан і за допомогою вати нанести на уражені місця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини