Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять вправ, які не можна робити після 55 років
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять вправ, які не можна робити після 55 років

Експерти розповіли, від якої фізичної активності необхідно відмовитися після 55-річного віку

28 квітня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

Фізична активність повинна бути присутньою в будь-якому віці, але якщо у 55 років тренуватися, як у 30, то вам доведеться зіткнутися з деякими проблемами.

П'ять вправ, які не можна робити після 55 років

Які вправи не можна робити після 55 років (фото з відкритих джерел)

Через зміни в гнучкості, м'язової сили та щільності кісток підвищується ризик отримання серйозних травм. Які вправи краще виключити після 55 років?

Вправи, які пов'язані з різкими рухами

Експерти кажуть, що з віком зберігати баланс стає важче. Тренування з різкими рухами можуть стати причиною травм, тому перевагу краще віддати більш спокійним різновидам (не бокс, а айкідо, наприклад).

Прогини

Сильні прогини серйозно навантажують хребет. Якщо ви не займаєтеся спортом професійно, то це ваше слабке місце, оскільки м'язовий корсет потроху слабшає. Вихід: ті вправи, які передбачають сильний прогин вперед або назад, варто робити з опорою (за допомогою стільця або спини).

Стійки на голові та руках

Якщо ви захоплюєтеся йогою, тоді від асан, де потрібно виконати стійку на голові та руках, краще відмовитися, оскільки в такому положенні дуже навантажується шия, а це вразлива ділянка.

Планка

Вправи, які передбачають затримку в одному положенні, потрібно виконувати з обережністю, щоб не травмувати суглоби. Якщо ви займаєтеся йогою або пілатесом, то обов'язково порадьтеся з викладачем, а час витримки скоротіть до 30 секунд.

Біг

Якщо ви займалися бігом нерегулярно, то після 55 років не варто починати інтенсивні тренування — краще перейдіть на скандинавську ходьбу. Завдяки використанню палиць навантаження буде розподілятися рівномірно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких випадках фізична активність шкодить серцю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини