Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять основних причин підвищеної стомлюваності
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять основних причин підвищеної стомлюваності

Стомлюваність може вказувати й на ряд захворювань

23 липня 2020, 15:20 comments1044
Поділіться публікацією:

Постійна втомлюваність, слабкість і нездужання — часті скарги від людей різного віку. На своїй сторінці в Instagram лікар-нутриціолог Надія Андрєєва назвала головні причини, які призводять до такого стану. Фахівець пояснила, що стомлюваність може бути як ознакою серйозних захворювань, так і результатом неправильного способу життя.

П'ять основних причин підвищеної стомлюваності

Недосипання

Для відновлення сил та енергії організму потрібен якісний нічний відпочинок. Дорослій людині в середньому бажано спати 7-8 годин. Але дуже важливо, щоб сон був спокійним і безперервним.

Сидячий спосіб життя

Багато людей ведуть сидячий спосіб життя, тому у них низький рівень сили та витривалості, а це обмежує їх дієздатність. Однак, навіть мінімальні фізичні вправи допоможуть виправити ситуацію. Намагайтеся більше рухатися і бувати на свіжому повітрі.

Вживання великої кількості рафінованих вуглеводів

Вживання цукру та оброблених вуглеводів викликають швидке підвищення рівня цукру в крові. Це дає сигнал підшлунковій залозі для вироблення великої кількості інсуліну, щоб вивести цукор з крові й ввести в клітини. Такий сплеск рівня цукру і його подальше падіння викликають почуття виснаженості.

Чутливість до харчових продуктів

Чутливість до харчових продуктів, або їх несприйняття, зазвичай викликає такі симптоми як висип, проблеми з травленням, нежить, головний біль та стомлюваність. Поширеним є несприйняття таких харчових продуктів як глютен, молочні продукти, яйця, соя і кукурудза.

Недостатнє споживання калорій

Споживання занадто малої кількості калорій може викликати почуття крайньої втоми. Калорії — це одиниці енергії, які містяться в їжі.

П'ять основних причин підвищеної стомлюваності - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що виявлено несподівану причину ранкової втоми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини