Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять хвороб, якими жінки хворіють частіше за чоловіків
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять хвороб, якими жінки хворіють частіше за чоловіків

Ці хвороби можуть бути пов'язані з гормональними порушеннями

23 листопада 2020, 00:30
Поділіться публікацією:

Організм кожної людини індивідуальний і по-різному реагує на те чи інше захворювання. Але є хвороби, якими жінки страждають набагато частіше чоловіків. Експерти проаналізували їх і розповіли, з чим це може бути пов'язано.

П'ять хвороб, якими жінки хворіють частіше за чоловіків

фото з відкритих джерел

Остеоартрит

Це захворювання, яке вражає всі компоненти суглоба, і від нього жінки страждають в три рази частіше, ніж чоловіки. Експерти вважають, що це може бути пов'язано з більшою гнучкістю та еластичністю сухожиль і суглобів, необхідних жінкам для більш легкого перебігу вагітності та процесу пологів. До того ж з віком у жінок знижується рівень естрогену в організмі, який захищає суглоби.

Хвороба Альцгеймера

Згідно зі статистикою, цей найбільш поширений тип деменції частіше зустрічається у жінок через генетику та гормональні зміни, які відбуваються з організмом в період менопаузи.

Депресія

Експерти розповіли, що жінки страждають депресивним станом набагато частіше, ніж чоловіки через свої гормональні коливання (під час менструації або в період менопаузи). Крім того, материнство, через яке проходять жінки також впливає на психологічний стан і може спровокувати ряд розладів.

Вовчак

Це аутоімунна хвороба, в ході якої відбувається запалення сполучних тканин організму. На жаль, її природа ще не до кінця вивчена медициною. Але вовчак набагато частіше зустрічається у жінок (чоловіки становлять всього 10% всіх пацієнтів) і знову ж справа може бути в гормональних змінах, зокрема підвищеному рівні гормону естрогену.

Хвороби щитовидної залози

Статистика ВООЗ показує, що жінки в 5-8 разів частіше скаржаться на проблеми з щитовидною залозою, ніж чоловіки. При чому, найпоширенішим захворюванням є гіпотиреоз — недостатнє утворення гормонів, яке призводить до порушення обміну речовин і інших проблем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від яких хвороб може захистити чорний шоколад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини