Головна Новини Здоров'я наше тіло Організм тобі подякує: 5 причин відмовитися від кави у цю хвалину
commentss НОВИНИ Всі новини

Організм тобі подякує: 5 причин відмовитися від кави у цю хвалину

Відмова від кави допоможе скинути зайву вагу, поліпшити сон і відчути спокій

1 листопада 2020, 20:44 comments1950
Поділіться публікацією:

Кава вже давно стала постійним напоєм в життя практично кожної людини. Однак відмова від такого популярного напою допоможе вашому організму набагато краще себе почувати. Добірку корисних порад публікує портал "тоне".

Організм тобі подякує: 5 причин відмовитися від кави у цю хвалину

1. Можна скинути вагу.

Вчені з Університету Дьюка (Сполучені Штати Америки) прийшли до висновку, що щоденне споживання кофеїну через такі напої, як кава, чай і газована вода сприяє підвищенню показника цукру в крові на 10%.

До того ж, вершки і цукор, які додаються в каву, підвищують його калорійність до 200 кал.

2. Чи покращиться сон

У той час, як тіло стане адаптуватися до відсутності стимулюючих речовин, можливо, ви будете відчувати втому. Але це буде відчуватися лише відразу після відмови від кави. З плином часу людина почне краще спати, виключивши кофеїн. Сон налагодиться, і ви вранці будете почувати себе краще.

Відомо, що вживання кофеїну навіть за 6 годин до того, як ви підете в ліжко, порушує цикл сну. Тому ближче до вечора вже точно не варто пити каву. Якщо ви, звичайно, не трудіться ночами над дисертацією або не готовий до випускних іспитів.

3. Красива, білосніжна посмішка

Кава руйнує зубну емаль, а таніни в його складі здатні фарбувати зуби в темніший відтінок, що, погодьтеся, не додає привабливості. Звівши до мінімуму вживання кофеїну, ви захистите в зуби від руйнування, що додасть їм більш естетичний вигляд.

4. Ви будете спокійнішим

Кофеїн — стимулююча речовина, він природним шляхом підвищує рівень адреналіну і гормонів стресу (кортизолу, наприклад).

Якщо велика кількість кофеїну викликає почуття нервозності і подібні до неї симптоми, ймовірно, є сенс відмовитися від кави. Через деякий час ви помітите, що стали більш врівноваженим і спокійним людиною, стали не так хвилюватися через дрібниці, так як в організмі стало менше вироблятися адреналіну і гормонів стресу.

5. Можна набрати вагу

Так-так, проблеми бувають не тільки із зайвою вагою є, а й з недобором. Відмовившись від ранкової кави, можна почати активно їсти.

Кава має властивість пригнічувати апетит, і тому ви мимоволі можете перейти на систематичні вуглеводомісткі перекушування, якщо виключіть з раціону каву.

Як раніше повідомляли "Коментарі", італійка отримала термін через каву для колег.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини