Головна Новини Здоров'я наше тіло Обережно, ротавірусна інфекція!
commentss НОВИНИ Всі новини

Обережно, ротавірусна інфекція!

Одним з поширених збудників кишкових інфекцій, особливо серед дітей, є ротавірусна інфекція. Симптомами ротавірусної інфекції є пронос, блювота, слабкість, підвищення температури тіла

12 листопада 2020, 14:24
Поділіться публікацією:


Обережно, ротавірусна інфекція!

Фото: gp.by

Вірус передається фекально-оральним шляхом від хворої людини при прямому контакті. Ранні ознаки інфікування можна легко пропустити, особливо у немовлят і дітей молодшого віку. Будьте уважні при появі таких симптомів:

• лихоманка (температура тіла вище 38,5 С)

• блювота 

• водяниста діарея

• метушливість або дратівливість

• малюк більш втомлений і млявий, ніж зазвичай

• зниження апетиту

Старші діти можуть також скаржитися на судоми в животі, болі в м'язах і головні болі. Симптоми зазвичай проявляються протягом одного-трьох днів після того, як дитина була інфікована, і тривають 2-10 днів.

Кишкова інфекція

Щоб знизити ризик кишкової інфекції, дотримуйтесь простих правил: частіше мийте руки, не купуйте продукти у неперевірених постачальників, зберігайте продукти правильно. Якщо продукт прострочений, не використовуйте його. Овочі і фрукти необхідно ретельно мити проточною водою, а потім обдати окропом. Регулярне миття рук значно зменшує ризик ураження дихальними і шлунково-кишковими захворюваннями, тому привчите дітей, виробивши у них правильну звичку.

Ротавірус особливо небезпечний для маленьких дітей саме через ризик зневоднення. Діти, які  знаходяться на грудному вигодовуванні, можуть продовжувати приймати грудне молоко, але слід годувати грудьми частіше, ніж зазвичай (кожні 1 — 2 години) з урахуванням меншої кількості (від 5 до 10 хвилин годування).

Пріоритетним напрямком профілактики ротавірусної інфекції є вакцинопрофілактика. Вакцинація проти цієї інфекції належить до рекомендованих щеплень для дітей від 6 тижнів життя до 6 місяців. Щеплення проти ротавірусної інфекції в можна зробити в приватних клініках. Курс вакцинації складається з 2-х доз вакцини, які вводять з мінімальним інтервалом в 4 тижні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини