Головна Новини Здоров'я наше тіло Невролог розповів, чим небезпечний холодний душ у спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Невролог розповів, чим небезпечний холодний душ у спеку

Лікар-невролог Віктор Косс розповів, чому у спеку небажано приймати холодний душ

30 червня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

У сильну спеку, щоб підбадьоритися та охолодити тіло, багато людей приймають холодний душ. Однак, така звичка може серйозно нашкодити здоров'ю. Про це розповів лікар-невролог Віктор Косс.

Невролог розповів, чим небезпечний холодний душ у спеку

чим небезпечний холодний душ у спеку (фото з відкритих джерел)

Фахівець відзначив, що така водна процедура не охолоджує тіло, оскільки організм у відповідь на холод, починає її підвищувати. Більш того, різкий перепад температур можуть згубно вплинути на здоров'я, зокрема стати причиною застуди, особливо для людей з ослабленою імунною системою. Але існують і інші серйозні наслідки прийняття холодного душу в спеку, наприклад, підвищення тиску і розширення судин.

Невролог зазначив, що все залежить від стану здоров'я людини і її способу життя. Для здорових і загартованих людей, які активно займаються спортом, холодний душ не стане проблемою, а радше хорошим антистресом. А ось для тих, хто вживає алкоголь, курить, має захворювання шлунково-кишкового тракту або проблеми з серцем — це може бути небезпечно. Також крижаний душ не варто приймати людям з ВСД, гіпертонією, слабким імунітетом, хронічними захворюваннями й т.д.

Якщо хочете охолодити тіло, тоді пийте більше рідини, оббризкуйте себе холодною водою або накиньте на шию мокрий рушник, а також носіть легкий одяг з натуральних тканин.

Нагадаємо, що багато людей не уявляють свого дня без кави та пити її в спеку допустимо, якщо ви готові до додаткового навантаження на організм. Лікар-кардіолог Асият Хачирова розповіла, яких рекомендацій варто дотримуватися, щоб не нашкодити здоров'ю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як вночі рятуватися від спеки, якщо немає кондиціонера.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини